NEMAČKI MINISTAR najavljuje privilegije za VAKCINISANE: Evo koje će sve olakšice imati ljudi koji se VAKCINIŠU u NEMAČKOJ!

Imaće privilegije u odnosu na NEVAKCINISANE; Ministar zdravlja najavio i koje!

Foto: Tanjug (Michael Kappeler/Pool via AP)
141

“Nemačka planira da vakcinisanima protiv koronavirusa omogući određene privilegije u odnosu na nevakcinisane”, rekao je ministar zdravlja Jens Špan.

Špan je izjavio da će vakcinisani moći da putuju bez obaveznog karantina, odlaze u frizerski salon i u kupovinu uz minimalne restriktivne mere, jer rezultati novih istraživanja pokazuju da oni predstavljaju mali rizik za prenošenje virusa, prenosi “Kurir”.

Foto: Tanjug (Michael Kappeler/Pool via AP)

“Svako ko je vakcinisan može da ide u kupovinu ili u frizerski salon bez testiranja. Pored toga, rezultati ispitivanja Instituta Robert Koh pokazuju da vakcinisane osobe ne moraju ići u karantin”, naglasio je Špan.

On nije objavio tačan datum kada bi ove regulative mogle stupiti na snagu, iako su nemački mediji pisali da bi se to moglo desiti već u narednim nedeljama.

Izvor Kurir
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More