Tramp čestitao VASKRS svima ali i “radikalno levim LUDACIMA”!

Svetski mediji prenose VASKRŠNJU ČESTITKU bivšeg predsednika AMERIKE, a evo šta je VRHOVNI SUD odlučio: Da li je Tramp prekršio Prvi amandamn USTAVA?!

FILE - In this Sunday Feb. 28, 2021, file photo President Donald Trump speaks at the Conservative Political Action Conference (CPAC) in Orlando, Fla. New York prosecutors are asking new questions about Trump's Seven Springs estate in Mount Kisco, N.Y., trying to determine whether the value of the century-old mansion was improperly inflated to reduce his taxes. (AP Photo/John Raoux, File)
34

Bivši američki predsednik Donald Tramp u čestitki za Uskrs napao je svoje politicke neprijatelje i pozvao na bojkot “Bejzbol mejdžor lige” i drugih korporacija koje se protive novom izbornom zakonu DŽordžije.

“Srećan Uskrs SVIMA, uključujući i radikalno levim ludacima koji su namestili naše predsedničke izbore i žele da unište našu zemlju!”, napisao je Tramp u saopštenju, a prenosi Gardijan.

Britanski list piše i da Tramp navodno radi na sopstvenoj društvenoj mreži, nakon što mu je zabranjeno korišćenje Tvitera i Fejsbuka zbog podsticanja nasilja na Kapitolu.

Tramp je, takođe, pokrenuo novu veb stranicu, na kojoj je, kako ocenjuje Gardijan, izuzetno selektivno prikazana istorija njegovog mandata.

TRAMP kršio Prvi amandman na Tviteru?! Ovo je odluka VRHOVNOG SUDA!

Vrhovni sud SAD poništio je danas odluku Saveznog apelacionog suda, koji je utvrdio da je bivši predsednik Donald Tramp prekršio Ustav blokirajući svoje kritičare na Tviteru, preneo je CNBC.

Sudije su poništile odluku Drugog okružnog apelacionog suda i poslale predmet nižem sudu sa instrukcijama da odbace slučaj kao diskutabilan ili neaktivan, s obzirom na to da je Tramp sada privatno lice, preneo je CNBC.

Tročlano sudsko veće Drugog okružnog suda je zaključilo 2019. godine da je Tramp postupao po službenoj dužnosti, ali čineći to, Tramp je blokiranjem kritičara isključio pojedince sa javnog foruma, kršeći Prvi amandman.

Trampu je blokiran nalog na Tviteru na neodređeno posle nereda na Kapitol hilu 6. januara, kada su njegove pristalice upale u Kongres, a tom prilikom je stradalo pet osoba.

Rukovodstvo Tvitera je tada ocenilo da je Tramp kršio pravila te društvene mreže.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More