Britanija obećava: “Bilo koja vrsta sertifikata ne sme diskriminisati ljude koji nisu vakcinisani”

Foto: Tanjug/AP Photo/Tony Hicks
40

Bilo koja vrsta sertifikata o kovid statusu koju Ujedinjeno Kraljevstvo usvoji mora biti funkcionalna i ne sme diskriminisati ljude koji nisu vakcinisani, izjavio je danas britanski ministar za vakcinaciju Nadim Zahavi.

U odgovoru na pitanje da li će šema sertifikata biti diskriminatorna, Zahavi je rekao: “Neće biti situacije u kojoj će vlada dozvoliti da se to dogodi”.

“Svako može dobiti test. Nema diskriminacije. Ne može svako dobiti vakcinu zbog čega moramo razmotriti sve tehnologije kako bi se osiguralo da funkcionišu zajedno”, izjavio je Zahavi za Bi-Bi-Si (BBC).

Engleska: Izlazak u pab bez sertifikata o vakcinaciji

Kada ponovo budu otvoreni, pabovi i restorani neće tražiti od svojih gostiju da pruže na uvid potvrdu o vakcinaciji, potrvrdio je danas britanski ministar za vakcinaciju Nadim Zahavi.

Nakon pabova i restorana, iduće nedelje biće dozvoljen rad prodavnicama i baštama ugostiteljskih objekata, dok se otvaranje hotela očekuje u maju.

“Moramo odgovorno da se odnosimo prema ovom virusu i sledimo primere drugih zemalja kako bismo zarazu držali pod kontrolom”, rekao je Zahavi za Skaj Njuz, preneo je Rojters.

Uskoro i Modernija vakcina u upotrebi

Velika Britanija će sredinom aprila početi s vakcinacijom Moderna vakcinom protiv kovid-19, izjavio je danas britanski ministar za vakcine Nadim Zahavi, dodajući da je program vakcinacije na putu da ispuni vladine ciljeve.

“Vakcina će biti u upotrebi oko treće nedelje aprila”, izjavio je Zahavi za Bi-Bi-Si (BBC), dodajući da je uveren da će vlada ispunuti cilj da svim odraslima ponudi prvu dozu vakcine protiv kovida-19 do kraja jula, prenosi Rojters.

Naveo je da je britanski program vakcinacije protiv kovid-19 izazovan zbog ograničenja u snabdevanju, ali da bi trebalo da ispuni svoje ciljeve.

Ministar je istakao i da bi 12 miliona drugih doza trebalo da bude dato u aprilu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More