Nadimak Predraga Živkovića Tozovca krije tajnu, zbog “Jeremije” bio “prognan” u NEMAČKU, oduzet mu je pasoš, a o tragediji iz detinjstva retko je pričao

Svi sa tugom i nevericom oplakuju smrt POPULARNOG FOLK PEVAČA!

Foto: youtube/printscreen
341

Pevač Predrag Živković Tozovac preminuo je u 85. godini.

Predrag Živković Tozovac poslednjih nedelja lečio se od korona virusa, a vest da je preminuo za “Blic” je potvrdio njegov kum.

– Nažalost nije izdržao, ovaj kovid ga je skroz razorio – rekao je on.

Talenat za muziku otkrili su njegovi roditelji kada mu je bilo četiri godine, a već sa deset godina svirao je harmoniku na svadbama.

Njegov otac zvao se Svetozar, a majka Budimka. Svetozar je bio harmonikaš koga su svi poznavali po nadimku Toza. Otuda potiče i pevačev nadimak Tozovac. Međutim, njegovo detinjstvo obeležila je velika tragedija, smrt oca, koga kaže dugo nije mogao da prežali.

U oktobru 1941. godine nemačka vojska je streljala njegovog oca, zajedno sa još nekoliko hiljada Kraljevčana. Ostao je sam sa majkom i bakom, a u više navrata je isticao kao se majka lavovski borila za njega kroz život.

Predrag je pored harmonike naučio da svira bubnjeve i trubu kako bi zaradio, a prve pesme snimio je 1965. godine.

Njegova velika popularnost počela je 1971. godine, međutim 1972. snima pesmu “Jeremija” koju tadašnje komunističke vlasti svrstavaju u četničke pesme, zbog čega je morao da se skloni kod prijatelja u Nemačku.

Kada se nakon dve godine vratio u Srbiju, vlasti su mu oduzele pasoš.

Pored toga je ostao miljenik publike i nastavio da peva svim onima koji ga vole.

Najpoznatiji je po pesmama „Tražiću ljubav novu“, „Vlajna“, „Jesen u mom sokaku“, „Mirjana“, „Ti si me čekala“, „Violino ne sviraj“ „Ovamo Cigani“, „Oči jedne žene“, „Prazna čaša“ i drugima.

“Nemam snage da pričam… Izgubila sam deo života” Žena Predraga Živkovića Tozovca skrhana bolom

Supruga Predraga Živkovića Tozovca, Mima skrhana je bolom zbog gubitka svog voljenog.

– Nemam snage više ni da pričam. Izgubila sam sa njim deo svog života. Ovo je trenutak kada stvarno ne mogu više… Molim vas recite da me ne zovu, jer nemam snage da pričam – rekla je za “Blic”.

Foto: PrintScreen/Instagram emamimaa

Legendarni pevač je nedavno u svom domu napravio intimnu proslavu i venčao se s voljenom Mimom.

Njihova ljubav počela je pre oko četiri decenije, i to na prvi pogled. Kruže priče da je ljubio brojne lepotice, ali Mima je ona, kako voli da istakne, koja je zauvek osvojila njegovo srce. Tozovac je na ludi kamen stao u 84. godini, a Mima je od njega mlađa dve decenije.

– Sreli smo se slučajno i tako je počelo. Zaljubili smo se čim smo se ugledali. Njoj sam napisao pesmu „Mima”, koju sam objavio u knjizi. Inače, njeno pravo ime je Emilija. Mima je moja prava ljubav i moj izbor. Naš odnos je više od ljubavi. Ljubav bih opisao kao kratkotrajnu bolest. Mi smo u najlepšoj fazi jer smo postali prijatelji koji ne mogu jedno bez drugog. Ljubav nema veze s godinama. Mira Stupica često je volela da kaže: „Živim život punim plućima i u ovim godinama”, iako je bila u staračkom domu. Ja se slažem s njom – ispričao je Tozovac medijima svojevremeno.

Merima Njegomir o njegovim poslednjim danima u bolnici: Rekao mi je da ne može da gleda u jednu tačku

Pevač Predrag Živković Tozovac preminuo je u 85. godini, od posledica korona virusa, a njegova prijateljica Merima Njegomir skrhana je bolom nakon ove vesti.

Foto: PrintScreen/YouTube

– Čula sam se sa njim u četvrtak, zvao me je, jako smo bliski bili. Rekao je, dosadilo mi je, ne mogu da gledam u jednu tačku, neće da me puste. Ne znam da li ću izaći. Želeo je kući da dođe, verovatno je osetio da ne može, suviše je to za njega bilo. Rekao mi je da mu je Mima rekla da će izaći iz bolnice… Čisto je govorio, mislila sam da se izvukao. Kad je on otišao u bolnicu ja sam bila već isto zbog korone već danima i nismo se videli. On je moj venčani kum, kao brat mi je, tolike godine mi je bio savetnik. Juče sam zvala Mimu, nismo uspele da se čujemo. Mnogo sam tužna, kao da mi je najrođeniji, on to i jeste bio. On mi nije bio samo kolega, već prijatelj i neko ko je stajao iza mene celu karijeru. Nemam reči da vam kažem koliko mi je teško – rekla je pevačica za “Blic”.

“Sve je počelo sa operacijom… BIO JE ČOVEK PUN ŽIVOTA”, kum Predraga Živkovića Tozovca slomljen nakon smrti pevača

Pevačev kum Ratko Rađenović za “Blic” je ispričao kako je došlo do komplikacija.

– Sve je počelo sa operacijom karotide nakon operacije u KBC “Dragiša Mišović”, međutim nakon što je dobio koronu bio je u bolnici. Kao oporavio se malo, ali ga je supruga prebacila na VMA. Međutim imao je upalu oba plućna krila. Tozovac je bio čovek pun života i neko ko je jako voleo život – rekao je Ratko, kum Predraga Živkovića Tozovca.

Tozovac je prošle nedelje dao izjavu za medije, u kojoj je naveo da se nada da će uskoro izaći iz bolnice i lečenje nastaviti kod kuće.

– Bolje sam mnogo. Ide na bolje, ide. Još sam u bolnici, ali nadam se da ću uskoro kući. Ako Bog da biće sve kako treba. Mislim da su mi pluća mnogo bolje – rekao je tada Tozovac za “Telegraf.rs”.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More