Anti-kovid mere ostaju na snazi u Italiji, oprezne najave kada bi moglo doći do postepenog otvaranja

Foto: Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia
29

Nakon potpunog zatvaranja cele zemlje za vreme uskršnjih poraznika, Italija se danas vraća anti-kovid merama koje klasifikuju regije prema težini epidemiološke situacije, piše agencija Ansa.

Polovina regija od ukupono 20, i jedne autonomne pokrajine, je u režimu “crvena zona”, a to znači ograničeno kretanje, zatvorene sve komercijalne aktivnosti i direktna nastava u školama samo za učenike nižih razreda osnovne škole.

Na snazi ostaje za celu zemlju zabrana međuregionalnog saobraćaja i policijski sat od 22.00 do 5.00 sati narednog dana.

Drugi deo regija je u takozvanom “narandžastom režimu”, a to znači srednje tžak oblik opasnosti od zaraze, mere su labavije, ali i dalje ostaju na snazi velika ograničenja.

Tek na osnovu novih epidemioloskih podataka krajem ove sedmice vlada će razmotriti eventualno popuštanje anti-kovid ograničenja.

Međutim, zamenik ministra za zdravstvo Pijer Paolo Sileri oprezno najavljujue da je “labavljenje anti-kovid mera i postepeno otvaranje realnije tek u maju mesecu”.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More