“Pravedno, pošteno, neizbežno”: Nemačka štampa o privilegijama za vakcinisane

Foto: Tanjug/Klaus-Dietmar Gabbert/dpa via AP
269

Nemački institut za infektivne bolesti “Robert Koh” potvrdio je da vakcinisani od korona virusa ne prenose bolest, zbog čega nema opravdanja za dalje ograničavanje njihovih osnovnih prava.

Prema pisanju nemačkih medija, i ministar zdravlja Jens Špan zalaže se da vakcinisani dobiju “olakšice” u svakodnevnom životu, to jest da se za njih ukinu neka ograničenja, prenosi Dojče vele.

Špan je u intervjuu za nedeljno izdanje tabloida Bild pomenuo ukidanje obaveze brzih testova ili karantina za vakcinisane.

Frankfurter algemajne cajtung podržava taj pristup, navodeći da je to “pravedno, pošteno i neizbežno”.

Nemački ministar zdravlja se pozvao na izveštaj instituta, pa najavio mogućnost ublaženih mera za vakcinisane

“Kada vakcinisanim ljudima više nisu potrebni testovi za ulazak u prodavnice ili odlazak kod frizera, potreban im je dokaz o vakcinaciji koji se ne može falsifikovati. Zato je neophodno da se takva iskaznica dizajnira tokom narednog lokdauna, koji sigurno dolazi. Jer, u narednim nedeljama treba prvo zaustaviti treći talas”, piše list.

NEMAČKI MINISTAR najavljuje privilegije za VAKCINISANE: Evo koje će sve olakšice imati ljudi koji se VAKCINIŠU u NEMAČKOJ!

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More