“Moj plan podrazumeva još jedan veliki napor”: Lašet OBJASNIO zašto je za uvođenje oštrijih mera zaključavanja u Nemačkoj

Foto: Tanjug/Michael Kappeler/dpa via AP
98

Predsednik Hrišćansko-demokratske unije Armin Lašet smatra da bi Nemačka trebalo da uvede oštrije mere zaključavanja na dve do tri nedelje kako bi se ograničilo širenje virusa dok se više ljudi ne vakciniše i dok ne bude moguće popuštanje mera.

Rojters prenosi da je Lašet, koji predvodi partiju nemačke kancelarke Angele Merkel, rekao da je cilj strogih mera smanjivanje učestalosti virusa na ispod 100 slučajeva na 100.000 stanovnika i uvođenje obaveznog testiranja, digitalnog traganja za kontaktima i nakon toga u nekoj meri ponovno otvaranje ekonomije.

Merkelin naslednik traži OŠTRIJE MERE: Veoma smo blizu CILJA!

 

„Moj plan podrazumeva još jedan veliki napor. Onda možemo ući u novi period gde ćemo se pažljivo otvoriti“, rekao je Lašet koji je i premijer najmnogoljudnije nemačke pokrajine Severna Rajna-Vestfalija, za televiziju ZDF, navodi agencija.

Rojtres prenosi da je nemački političar, koga je Merkel ranije već kritikovala zbog uvođenja strogih mera protiv Kovid 19, najavio i da želi da pokrene ovu temu sa kancelarkom i drugim državnim premijerima na razgovorima zakazanim za 12. april, a iz vlade su poručili da su spremni i na takav dijalog, ali uz uslov da on bude dobro pripremljen.

Uprkos višemesečnim ograničenjima, Nemačka se trenutno bori sa trećim talasom infekcija, a mnogi virusolozi smatraju da je novo strogo zaključavanje neizbežno.

Agencija navodi da zbog svoje federalne organizacije, u kojoj su za mere nadležne savezne pokrajine, Nemačka često ima zbunjujuću kombinaciju ograničenja koja se razlikuju u pojedinim delovima države.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More