Danas 4.398 zaraženih, ali više testiranih! 40 osoba preminulo

FOTO: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC
45

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 18.233 osoba, od kojih je pozitivno 4.398, dok je, nažalost, 40 osoba preminulo.

Podsetimo, juče smo imali 3.706 zaraženih od 13.974 testiranih osoba, dok je preminulo 39 osoba. Prema jučerašnjim podacima, na respiratorima su bila 282 pacijenta.

Srbija sprema serološki test na antitela, primećuje korona virus u ranoj fazi

 

Dosadašnji korona rekordi: najviše pozitivnih u jednom danu – 7.999, najviše ljudi na respiratorima – 353, najviše testiranih – 22.837 i najviše preminuih – 69.

U svim gradovima i opštinama u Srbiji građani će bez prethodne prijave moći da se vakcinišu protiv virusa korona, izjavio je danas državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek i dodao da se očekuje da od četvrtka budu otvoreni punktovi za vakcinaciju bez zakazivanja.

Đerlek je rekao za Tanjug da je na sastanku predstavnika Ministarstva zdravlja i kabineta premijeke Ane Brnabić dogovorena nova strategija imunizacije i da je odlučeno da se vakcinacija bez prethodne prijave omogući u svim mestima u Srbiji, a ne u 50 gradova, kako je prvobitno najavljeno.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More