Bečlijka srpskog porekla iz Rudne glave: Ponosna na Srbiju zbog vakcinacije! U Austriji nema mogućnosti da građani biraju sami koju će da prime

FOTO: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bg
103

Državljanka Austrije čiji su roditelji rodom iz Rudne glave, danas je bila među meštanima koji su dočekali predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji se vakcinisao u tom mestu nedaleko od Majdanpeka i kako kaže ponosna je na Srbiju zbog nabavke i procesa vakcinacije.

Božinović radi u bolnici, dečijoj klinici u Beču i zahvaljujući tome što je kao zdravstveni radnik vakcinisana posle godinu i po dana došla je u Rudnu Glavu gde joj živi porodica.

Doneli odluku: Beč od sutra PROŠIRUJE OBAVEZU nošenja FFP2 maski na javnim mestima, evo i na kojim

 

Inače, prema njenim rečima, u Austriji se skoro ništa nije promenilo kada je u pitanju pandemija od kada se pojavila vakcina protiv virusa korona jer tamo nema toliko opcija kao u Srbiji i nema vakcina za sve.

„Jako sam ponosna na moju zemlju jer građani imaju mogućnost da biraju koju će vakcinu da prime. U Austriji ima jedna ili dve vrste vakcina i nema mogućnosti da građani biraju sami koju će da prime i to nema za sve“, ispričala je Božinović za Tanjug.

Kaže da su u početku u Austriji mogli da se vakcinišu samo zdravstveni radnici kao prioritetna grupa, a da je sada počela i vakcinacija za one koji rade sa decom, koji decu voze u škole i nastavnike.

Svi članovi njene porodice koji žive u Srbiji su vakcinisani, a Božinović ističe da je bolest izazvana virusom korona jako teška.

„Veoma je bitno da se u što većem broju vakcinišemo kako bi što pre prebrodili ovu pandemiju i da što pre krenemo da živimo ”normalan” život“, kazala je Božinović.

U razgovoru za Tanjug Božinović se osvrnula i na današnju posetu predsednika Vučića Rudnoj glavi.

Meštani su jako ponosni što je predsednik danas došao u Rudnu glavu da se vakciniše i već su svi zainteresovaniji za vakcinu, već danas se veliki broj prijavio, a i od ranije su svesni opasnosti koji virus korona nosi“, kaže Božinović.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More