I ČESI pohrlili u SRBIJU na VAKCINACIJU, a češka Vlada se pita: Šta da radimo sa SRPSKIM SERIFIKATIMA?!

Česi koji se vakcinišu u SRBIJI napravili "problem" svojoj Vladi!

FOTO TANJUG/ NEBOJSA RAUS/bs
67

Mnogi Česi dolaze u Srbiju radi vakcinacije protiv virusa korona, zbog čega će Vlada republika razmotriti šta da radi sa tim potvrdama (sertifikatima). Češka nije odobrila rusku vakcinu Sputnjik V i kinesku Sinofarm jer ove dve vakcine nije odobrila Evropska agencija za lekove, piše “Sputnik”.

Prema rečima češkog šefa diplomatije Tomaša Petržička, Vlada će razmotriti pristup Prag sertifikatima o vakcinaciji iz Srbije, posebno u situaciji kada mnogi Česi dolaze u Srbiju radi vakcinacije ruskom vakcinom „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) ili kineskom „Sinofarm“, a ove dve vakcine nije odobrila Evropska agencija za lekove.

Foto: Tanjug (AP Photo/Petr David Josek)

„Obavezno ćemo razgovarati o tome. Želeo bih da čujem od ministra zdravlja (Jana) Blatnog kako postupiti u ovom slučaju i šta da radimo sa srpskim sertifikatima“, rekao je ministar u intervjuu češkom portalu “Seznam zprávy”.

Podsetimo, prošlog meseca je predsednik Češke Miloš Zeman izjavio da je uputio pismo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu u kojem je molio da se njegovoj zemlji isporuči vakcina „Sputnjik Ve“. Međutim, zamenik premijera i ministar policije Češke Jan Hamaček rekao je da smatra necelishodnim korišćenje ruske vakcine u toj zemlji.

Izvor Sputnik
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More