“Moramo da nastavimo da se krećemo oštrim tempom”: Bajden objavio koliko je do sada dato doza vakcina u SAD

Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vucci
50

Predsednik SAD Džo Bajden saopštio je da je tokom prvih 75 dana njegovog mandata Amerikancima dato 150 miliona doza vakcina protiv kovida, preneo je CNN.

Bajden je dodao da do 100. dana svog mandata očekuje da će Amerikanci primiti 200 miliona doza.

“Moramo da nastavimo da se krećemo oštrim tempom. Kada bismo mogli da podignemo tu brojku bilo bi sjajno. Znamo šta treba da uradimo. Moramo da angažujemo celu vladu, da dobijemo rat sa ovim virusom”, rekao je Bajden.

On je dodao da se prosečno daje tri miliona doza dnevno, a više od 20 miliona nedeljno.

“Samo u nedelju smo dali više od četiri miliona doza. Prva smo zemlja u svetu koja je dala više od 150 miliona doza, a takođe smo prvi i po broju revakcinisanih, imamo ih 62 miliona”, naglasio je predsednik SAD.

Bela kuća neće tražiti da građani nose dokaz o vakcinaciji

Bela kuća je objavila da neće podržati nikakav sistem koji bi od Amerikanaca zahtevao da nose dokaz o tome da su vakcinisani, javio je AP.

Portparolka Bele kuće Džen Psaki je rekla da neće biti savezne vakcinacione baze podataka niti će biti obavezno da svi nabave uverenje da su vakcinisani.

Ona je dodala da Bela kuća želi da se poštuje pravo svakog Amerikanca na privatnost i da se osiguraju prava svakog građanina, dodajući da će Bajdenova administracija uskoro izdati saopštenje po tom pitanju.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More