EMA udarila na Sputnjik V: Nije u skladu sa etičkim normama! O AstraZeneki i danas zvanično

Foto: Tanjug/ Tibor Rosta/MTI via AP
247

Evropska agencija za lekove (EMA) započeće iduće nedelje da istražuje da li su klinička ispitivanja ruske vakcine Sputnjik V obavljena u skladu sa globalnim kliničkim i naučnim standardima.

U izveštaju Fajnanšal Tajmsa se navodi da dobro upućeni izvori u EMA tvrde da ispitivanja vakcine Sputnjik V nisu sprovedena u skladu sa etičkim normama, preneo je Rojters.

Prvi čovek ruskog Direktnog investicionog fonda Kiril Dimitrev izjavio je da testiranja nisu obavljena pod pritiskom i da su izvršena “u skladu sa kliničkom praksom”.

Konačno: Oglašava se EMA o Astrazeneki

Evropska agencija za lekove najavila za danas konferenciju za novinare o potencijalnoj vezi između Astrazenekine vakcine i stvaranja krvnih ugrušaka.

Konferencija je najavljena u 16 časova po srednjeveropskom vremenu.

Tema onlajn konferencije za novinare biće “zaključak ispitivanja upozorenja” vezano za tu vakcinu protiv koronavirusa i “slučajeve tromboze”, precizrala je EMA čije je sedište u Amsterdamu.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More