Reportaža na austrijskoj televiziji o imunizaciji u Srbiji: “Nije članica EU, ali je u kampanji vakcinacije znatno brža od EU”

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bg
16,650

Austrijska državna televizija (ORF) emitovaće večeras specijalnu reportažu o Srbiji, u kojoj predstavlja našu zemlju kao “raj za vakcine”, zemlju uspešniju od EU po pitanju vakcinacije.

U emisiji „Svetski žurnal“ (Weltjournal), na ORF 2, kako je najavljeno, u reportaži iz Srbije biće predstavljen proces vakcinacije.

U najavi emisije na sajtu ORF se Srbija predstavlja kao zemlja, koja je posle Velike Britanije, najuspešnija u Evropi po vakcinaciji.

“Srbija je posle Velike Britanije, zemlja u Evropi, u kojoj je većina ljudi vakcinisana protiv korona virusa. Ukupno 1,3 miliona od skoro sedam miliona stanovnika primilo je najmanje jednu dozu, a više od 800.000 i drugu dozu. Ta zemlja na Balkanu nije članica EU, niti može približno ekonomski da se meri sa većinom zemalja Unije, ali je Srbija u kampanji vakcinacije znatno brža i ušpesnija od EU“, konstatuje ORF.

Beograd se, objašnjava ORF, oslanjao na širok spektar vakcina, a dostupne su američke, ruske, britanske, kao i kineske vakcine, koje se mogu slobodno izabrati kao „na meniju“.

„Čak i stranci, koji nemaju prebivalište u Srbiji, mogu onlajn da se prijave za vakcinaciju i ukoliko postoji slobodan kapacitet, biće im određen termin za prijem vakcine“, dodaje ORF.

ORF ukazuje da je nekoliko Austrijanaca već uspelo da zakaže termin za vakcinaciju na licu mesta.

Reporter ORF prati u svojoj priču jednu ženu od Beča do Beograda koja dolazi radi vakcinacije.

Vučić primio vakcinu protiv koronavirusa (FOTO, VIDEO)

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More