Do kraja života je nosio ovu fotografiju, a imao je želju da ga isprate kao njegovog kolegu Džeja! (FOTO, VIDEO)

Foto: Youtube/printscreen
242

Juče nas je napustio legendarni pevač narodne muzike, Predrag Živković Tozovac.

Tozovac je preminuo u 85. godini, na Vojnomedicinskoj akademiji, od posledica koronavirusa.

Ratko Rađenović, venčani kum legendarnog pevača, u emotivnoj ispovesti kaže da više ništa neće biti isto, te da će mu najbolji prijatelj faliti svakoga dana.

“Poslednji put sam ga video pre tri i po nedelje, pre nego što je otišao u KBC „Dragiša Mišović“. Činilo se da će se izvući jer su ga otpustili na kućno lečenje, međutim stanje mu se naglo pogoršalo i prebačen je na VMA”, priča drhtavim glasom pevačev kum.

“Mi smo bili najbolji prijatelji. Družili smo se čitavog života, ali poslednjih 20 godina intenzivno. Nedostajaće mi naši razgovori, njegovi saveti. On je bio najinteligentniji i najbolji čovek kojeg sam ikada upoznao”, kaže on.


“Bio je najveći ljubitelj života, pionir življenja. Zapravo, bio je sublimacija inteligencije, emocije i pameti. U novčaniku je nosio fotografiju svog oca kojeg su streljali kada je imao samo 5 godina. Zamislite kakav je to bio čovek, koji je do smrti nosio fotografiju oca kojeg praktično nije ni poznavao. Bio je pun empatije i od ljubavi satkan. Iz životne tuge i rapsodije, napisao je najlepše ljubavne pesme “,  govori Rađenović o svom kumu sa puno emocija.

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić odobrio je da velikan srpske narodne muzike Predrag Živković Tozovac bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

– Napustio nas je velikan narodne muzike. Bio je jedinstven među izvođačima narodne muzike, koji je numere uvek izvodio s velikom lakoćom, pokazujući neprevaziđen dar da osvoji publiku – poručio je Radojičić.

Tozovac je želeo samo jedno, otkrio i zašto: Voleo bih da me na večni počinak isprate kao DŽEJA

U svom poslednjem intervjuu rekao je da ga niko od kolega nije zvao otkako je u bolnici.

U svojoj velikoj ispovesti, malo pre smrti, pevač je rekao kako bi voleo da na večni počinak bude ispraćen poput svog kolege Džeja Ramadanovskog, koji nas je takođe nedavno napustio.

On je tada bio u bolnici i zbog lošeg zdravstvenog stanja već je pomišljao na najgore.

 

Izvor Alo
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More