Predstavnica vlade potvrdila: Merkelova podržala uvođenje oštrog, kraćeg zaključavanja u Nemačkoj

Foto: Tanjug/Hannibal Hanschke/Pool Photo via AP
301

Kancelarka Angela Merkel je dala podršku uvođenju oštrog, kraćeg zaključavanja u Nemačkoj kako bi se sprečilo širenje korona virusa, potvdrila je danas predstavnica vlade u Berlinu Urlike Demer.

Nemačka se bori protiv trećeg talasa epidemije zbog čega su lideri nekoliko nemačkih pokrajina apelovali da se uvede kraći, oštriji lokdaun dok nadležni nastoje da vakcinišu što veći broj građana, prenosi Rojters.

“Potrebno nam je da broj novozaraženih padne ispod 100 (na 100 hiljada stanovnika)”, poručila je Demerova na konferenciji za novinare, a prema podacima instituta Robert Koh broj novozaraženih na 100 hiljada stanovnika trenutno iznosi 110,1.

U poslednja 24 sata u Nemačkoj je potvrđeno još 9.677 slučajeva kovida-19, ukupno 2,9 miliona od početka pandemije, a preminula je ukupno 77.401 osoba.

“Moj plan podrazumeva još jedan veliki napor”: Lašet OBJASNIO zašto je za uvođenje oštrijih mera zaključavanja u Nemačkoj

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More