“Ja sam svoju reč održala. Branislav Lečić izgleda nije…”Merima Isaković u potresnoj ispovesti iznela optužbe u vezi glumca

Foto: Youtube printscreen KlasikTV
75

Nekadašnja glumica Merima Isaković optužila je glumca Branislava Lečića, koji se suočava sa optužbom za silovanje koleginice Danijele Štajnfeld, da je i nju pokušao da siluje pre 43 godine.

Isaković je tvrdnju prvi put javno iznela u ispovesti za najnoviji “Nedeljnik” , navodeći da se sve dogodilo u jesen 1978, kada joj je bilo 18 godina.

Opisala je da ju je Lečić ugurao u stan i skinuo joj haljinu, upozorio je da ne vrišti, jer je niko neće čuti i oborio je na pod, prenosi Blic.

“Nasilnik koji je zamalo uspeo da uništi moj život, da ugasi moju mladost, da me kao tama proguta. ”Opraštam ti”, rekla sam mu tada, pre četrdeset godina. Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koji si mi naneo. Mnogostruki bol. Ako ikada čujem da si ikome naneo sličnu bol, svima ću reći šta se desilo”, navela je Isaković.

Dodala je da je svoju reč održala, a da izgleda da Branislav Lečić nije.

“Osećam moralnu obavezu da podelim svoje iskustvo u nadi da će moja ispovest biti podrška i Danijeli Štajnfeld i ostalim žrtvama seksualnog zlostavljanja”, istakla je Isakovcih.

Merima Isaković (62), koja je sa 16 i po godina upisala Akademiju i ostvarila više briljantnih uloga, doživela je teški saobraćajnu nesreću kada je imala samo 21 godinu i ostala je nepokretna.

Danas živi na Novom Zelandu, gde radi kao klinički psiholog, ali pamti dešavanja iz Srbije.

Čuvena glumica, a danas uspešni psiholog prvi put posle 43 godine odlučila je da otvori dušu u tekstu za novi Nedeljnik.

Ovo su kratki izvodi iz njenog svedočanstva o užasnom iskustvu koje je doživela kao studentkinja glume, piše Nedeljnik.rs.

“Bilo mi je 18 godina. Jesen 1978.

Ugurao me u stan. Skinuo mi haljinu.

Ne pokušavaj da vrištiš. Niko te neće čuti.

Oborio me na pod. Osećala sam kako me lomi. Boliiii svaka koščica.

Samo ne ovako. Molim te Bože! Ako uspe umreću noćas.

Uživa u mom strahu. Osećam taj zadah. Kao miris truleži.

Zastrašujuć pogled. Prazan i crn. Oči bez duše…

***

Osećam potrebu da danas kažem istinu i molim naš narod da ovo pažljivo pročita.

Nasilnik koji je zamalo uspeo da uništi moj život, da ugasi moju mladost, da me kao tama proguta.

***

“Opraštam ti”, rekla sam mu tada, pre četrdeset godina. “Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koji si mi naneo. Mnogostruki bol. Ako ikada čujem da si ikome naneo sličnu bol, svima ću reći šta se desilo.”

Ja sam svoju reč održala.

Branislav Lečić izgleda nije.

Osećam moralnu obavezu da podelim svoje iskustvo u nadi da će moja ispovest biti podrška i Danijeli Štajnfeld i ostalim žrtvama seksualnog zlostavljanja…”, piše Nedeljnik.rs.

Izvor Tanjug, Nedeljnik.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More