“Srbija kao RAJ za VAKCINACIJU”, Italijani jure u našu zemlju, ali ipak postoji jedan PROBLEM!

Telefoni u našem konzulatu u Milanu danima ne prestaju da zvone

FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ nr
239

U Konzulatu Srbije u Milanu telefon ne prestaje da zvoni već nekoliko dana.

Italijanski mediji objavili su da stranci mogu da se vakcinišu u Srbiji pa su građani počeli da pišu mejlove i zovu konzulat tražeći informacije kakva je procedura i gde da se prijave, piše “RTS”.

Generalni konzul Srbije u Milanu Radmila Selaković kaže da se ovih dana suočava sa poplavom mejlova i poziva sa pitanjima o proceduri za vakcinisanje u Srbiji.

FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ nr

Podseća da na portalu eUprave postoji obrazac koji treba popuniti sa ličim podacima, poslati i potom sačekati odgovor u kome treba da bude navedeno mesto, vreme i datum vakcinacije.

Svi italijanski mediji govore o Srbiji kao o “raju za vakcinaciju” koji je otvorio svoja vrata ne samo državljanima zemalja iz regiona nego i svim strancima nudeći i izbor između različitih proizvođača.

Kao izvor navode italijansku ambasadu u Beogradu koja upućuje svoje građane na portal eUprave.

Dopisnica RTS-a iz Italije navodi da joj se lično obratilo nekoliko Italijana koji bi želeli da se vakcinišu u Srbiji, ali da su im prereke za to nepoznavanje jezika i posedovanje srpskog broja telefona.

– Obavezno polje na obrascu je broj telefona domaćih operatera na koji eUprava SMS-om obaveštava o vremenu, mestu i datumu vakcinacije – navodi Selakovićeva.

Italijani su spremni da dođu u Srbiju, vakcinišu se, ostanu nekoliko dana i ponovo se vrate kad dobiju datum za primanje druge doze, jer smatraju da će sve to kraće trajati nego da čekaju red u svojoj zemlji gde nije započeta ni imunizacija mlađih od 80 godina.

U Italiji su dostupne vakcine Fajzera i Moderne, ali i Astra-Zeneke u koju građani nemaju poverenja zbog medijskih izveštaja o pojedinim slučajevima stvaranja krvnih ugrušaka.

Najviše su zaintersovani za Sputnjik V koji nije registrovan u Italiji.

Izvor RTS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More