Sputnjik V: Počeli pregovori s Nemačkom o preliminarnom sporazumu o isporuci vakcine

Foto: Tanjug/AP Photo/Boris Grdanoski
124

Ruski fond za direktne investicije počeo je pregovore sa predstavnicima nemačke vlade o preliminarnom sporazumu o isporuci ruske vakcine protiv korona virusa “Sputnjik V”, saopšteno je na zvaničnom nalogu na Tviteru te vakcine.

Vakcina “Sputnjik V” je već registrovana u oko 60 zemalja sa ukupnom populacijom od više od 1,5 milijardi ljudi, podseća TAS S.

Ranije juče neimenovani izvor iz nemačke vlade rekao je za Rojters da će nemačka radna grupa za vakcine razgovarati sa proizvođačima ruske vakcine “Sputnjik V” protiv kovid-19, između ostalog i o mogućnosti otvaranja dodatnih proizvodnih pogona u Nemačkoj.

Nemački ministar zdravlja Jens Špan potvrdio je u sredu da će Berlin započeti bilateralne razgovore sa Rusijom oko dogovora o nabavci vakcine.

Špan je u razgovoru za Radio VDR rekao da će bilateralni razgovori biti fokusirani na kolicine koje bi proizvođači vakcine mogli da isporuče i kada.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More