Saopštena želja kako da bude sahranjen princ Filip, oglasio se i premijer Velike Britanije (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Alastair Grant, File
292

Premijer Velike Britanije Boris Džonson odao je poštu princu Filipu, navodeći da država tuguje sa kraljevskom porodicom i kraljicom Elizabetom Drugom, koja je izgubila “svoju snagu i utočište sa čovekom uz koga je bila više od 70 godina”.

“Sećaćemo se vojvode, pre svega, zbog njegove bezrezervne podrške kraljici. On je bio, ne samo njen pratilac koji je bio uz nju svakoga dana njene vladavine, već je bio i njen suprug, njena snaga tokom perioda od više od 70 godina”, rekao je Džonson, a preneo Rojters.jenoj porodici.”

Preminuo britanski princ Filip, oglasila se Bakingemska palata

Princ Filip neće imati veliku državnu sahranu, preneli su britanski mediji saopštenje institucija. Građani Velike Britanije neće moći da se poklone kovčegu sa telom Vojvode od Edinburga, jer je njegova želja bila mala sahrana u krugu porodice.

„Sahrana neće biti državna i neće joj prethoditi ceremonija poklona telu pokojnog princa. Telo princa Filipa će počivati u zamku Vindzor pre sahrane u kapeli Svetog Đorđa. Ovo je u skladu sa običajima i željama Vojvode od Edinburga“, saopštila je Palata.

Pogrebni aranžmani su danas revidirani, obzirom na situaciju sa pandemijom koronavirusa. Bakingemska palata je zamolila narod da ne pokušavaju da prisustvuju, niti učestvuju u bilo kom delu sahrane princa Filipa.


Građani se tokom celog dana okupljaju ispred zamka Vindzor, gde ostavljaju cveće i sveće u čast pokojnog princa. Kako je ranije saopšteno, kraljica Elizabeta je otpočela osmodnevnu žalost za svojim suprugom i neće obavljati državničke poslove u ovom periodu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More