EMANUEL MAKRON: Amerika je pobedila po pitanju vakcina

Foto: tanjug/AP Photo/Lewis Joly
131

Francuski predsednik Emanuel Makron poručio je da su SAD pobedile kada je reč o vakcinama protiv korona virusa zahvaljujući masovnom investiranju i brzim eksperimentalnim tretmanima.

Makron je pozvao svoje sunarodnike da se pridruže “nacionalnim ratnim naporima” za distribuiranje i proizvodnju vakcina, prenosi agencija AP.

Makron zatvara prestižnu Nacionalnu školu administracije koja je iznedrila mnoge predsednike zemlje, ambasadore i poslovne lidere

 

Predsednik Francuske je, tokom posete jednoj fabrici koja je ove nedelje počela sa punjenjem i pakovanjem Fajzerovih vakcina, obećao da će Francuska ove godine proizvesti 250 miliona doza vakcina za domaću i globalnu upotrebu.

Usred nezadovoljstva u Francuskoj zbog toga što nijedna francuska kompanija do sada nije proizvela vakcinu uprkos moćnoj farmaceutskoj industriji, Makron je obećao da će preduzeti konstantne napore da podstakne razvoj i proizvodnju vakcina na lokacijama poput pogona “Delpfarm” koji je posetio zapadno od Pariza.

“Počelo je jutros”! Francuska je danas proizvela prve doze vakcine Fajzer

 

Francuska je već mesec dana pod novim ograničenjima, u nastojanju da ublaži pritisak na bolnice koje se bore protiv novog naleta pacijenata.

Makron je naglasio važnost ubrzanja procesa vakcinacije, poručujući da želi da se čitava zemlja mobiliše za vakcine i da “daje doze, ali i da ih proizvodi”.

“To je zaista kolektivni, nacionalni ratni napor,”” poručio je Makron.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More