Vučić: Tomas Šib voli Srbiju! Sve zemlje učesnice bombardovanja imale su isto objašnjenje. Ambasador nije ništa posebno drugo rekao

foto: Printscreen Youtube
44

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ne bi govorio ništa loše i uvredljivo na račun ambasadora Nemačke Tomasa Šiba, ukazujući da nije ništa drugo rekao nego što je svih 19 zemalja koje su učestvovale u bombardovanju imalo kao objašnjenje za agresiju.

Na pitanje da prokomentariše izjavu ambasadora Nemačke Tomasa Šiba o bombardovanju Srbije, Vučić je kazao da imamo različito viđenje onoga što se dešavalo 1999.

Skandalozna izjava nemačkog ambasadora u Srbiji: “Bombardovanje 1999. je bilo neophodno, morali smo da sprečimo genocid”

 

„Svih 19 zemalja koje su učestvovale u bombardovanju imale su isto objašnjenje. Ambsador Šib nije ništa posebno drugo rekao. Poznajem ga kao čoveka koji je mnogo pomogao u prilivu investicija, koji voli Srbiju“, istakao je Vučić, komentarišući Šibovu izjavu On je naglasio da je uveren, a to niko do sada nije dokazao, niti je to dokazano nikakvom presudom, da je postojala genocidna namera.

Izrazio je uverenje da je u tom trenutku on morao da odgovori na način na koji se zalaže nemačka politika.

Vučić je povodom Šibove izjave da je cilj bombardovanja bio da se spreči genocid na Kosovui, rekao da je uveren da nije postojala genocidna namera, i da takvu nameru niko nije ni dokazao.

Tomas Šib dodelio DAAD stipendije srpskim studentima: Ovo ne služi odlivu mozgova u Srbiji (FOTO)

 

„Svih 19 zemalja koje su učestvovale u bombardovanju imale su isto objašnjenje. Ambsador Šib nije ništa posebno drugo rekao. Poznajem ga kao čoveka koji je mnogo pomogao u prilivu investicija, koji voli Srbiju”, istakao je Vučić.

Izrazio je uverenje da je u tom trenutku on morao da odgovori na način na koji se zalaže nemačka politika.

„Ne pada mi na pamet da ga lično vređam, jer nije zaslužio“, poručio je on.

Predsednik je istakao da je ponekad dobro da se čuju takve izjave jer možemo da vidimo šta zaista misli o svemu što se dešavalo mnogo razvijenih zemalja i oni koji su

učetsvovali u bombardovanju.

„Naše je da odgovorimo i kažemo da nije istina, da stvari posmatramo drugačije. Moramo da radimo i sarađujemo sa Nemačkom, koja je najveći intestitor i glavni trgovinski partner Srbije. To nije pitanje samo para, već i promene u zemlji. Naše je da kažemo čime se slažemo i čime ne, ponosno štitimo svoju poziciju, ali i da gledamo da čuvamo integritet onih koji su na prijatelji, da ne pravimo neprijatelje od onih koji su nam prijatelji“, zaključio je on.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More