Kraljica Elizabeta II počela osmodnevnu žalost za princom Filipom! I pored prava na državnu sahranu, ceremonija ispraćaja će biti skromna (FOTO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Dunham
78

Tokom ovog perioda zakoni neće dobijati kraljevsku saglasnost, a državni poslovi će se privremeno zaustaviti u znak poštovanja, preneo je Miror.

Foto: Tanjug/Lesley Martin/PA via AP

Period kraljevske žalosti će se nastaviti u narednih 30 dana, nakon čega će se kraljica vratiti javnom životu i svojim dužnostima.

Iako Filip ima pravo na državnu sahranu, on je pre smrti izrazio želju da se ceremonija njegovog ispraćaja obavi što skromnije moguće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Debo Kumi (@debokumi)

On je već bio upoznat sa detaljima ceremonije, u koordinaciji sa kancelarijom lorda Čembrlena iz Bakingemske palate.

Umesto u Vestminsterskoj opatiji, pretpostavlja se da će Filpovo telo biti u palati Sent Džejms, gde je bilo telo princeze Dajane nekoliko dana pre njene sahrane 1997. godine.

Građanima neće biti dozvoljeno da vide telo.

Što se tiče sahrane, veruje se da će lista gostiju biti svedena samo na porodicu, prijatelje i šefove država Komonvelta, koji će prisustvovati ceremoniji u kapeli Sent Džordž u dvorcu Vindzor, koja će podsećati na vojnu sahranu.

Sve će morati da se prilagodi restriktivnim merama zbog pandemije kovida.

Dok su brojni britanski monarsi sahranjeni u Vestminsterskoj opatiji i kapeli Sent Džordž, mesto počinka princa Filipa će biti na drugoj, privatnoj lokaciji, a to bi mogao da bude Frogmor Gardens, na imanju dvorca Vindzor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ali Beyatli (@alibeyatli1)

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More