Turistički aranžmani za Srbiju po VAKCINU! Cena i do 800 evra

OTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC
100

Ovih dana smo svedoci da je u pojedinim evropskim zemljama procvetao tzv. vakcinalni turizam, i da mnoge agencij ekoje su nekad organizovale turističke ture za razgledanje Srbije ili noćni provod u Beogradu, sada vrše prevoz do naše zemlje zbog vakcinacije, koja je omogućena za strance.

Umesto u provod evropske agencije sada strance dovode u Srbiju zbog drugog razloga! Agencije zatrpane zahtevima za vakcinalni turizam! (VIDEO)

Na društvenim mrežama masovno se deli objava jedne turske turističke agencije koja, navodno, organizuje ture za vakcinaciju u Srbiji. Pored Srbije, organizuje ih i za Rusiju, a kako je Telegrafu potvrđeno u Vladi Srbije – reč je o prevari.

Ova kompanija organizuje ture za Srbiju za vakcinaciju  Fajzer- Biontek vakcinom, ali i Moderna vakcinom, što ukazuje na moguću prevaru, jer ova vakcina u Srbiju još nije stigla.


Kada je reč o Rusiji, ture za ovu zemlju vezane su za njihovu Sputnjik V vakcinu.

Kako se vidi na pamfletima ove kompanije, cena za turu za Srbiju, za vakcinaciju Fajzer -Biontek i Moderna vakcinom iznosi 324 evra, a druga tura samo za Fajzer- Biontek je 799 evra.

Za vakcinaciju u Rusiji cena je 1.099 evra.

Ono što je interesantno, jedna od tura organizuje se i u vreme Bajrama, odnosno od 14. do 16. maja i upravo ta tura za vakcinaciju Fajzerovom vakcinom u Srbiji košta 799 evra.


U Srbiji su da, podsetimo, trenutno dostupne četiri vakcine – kineska Sinofarm, američko- nemačka Fajzer- Biontek, ruska Sputnjik V vakcina i Astra Zeneka.


Moderna u Srbiju prema poslednjim informacijama treba da stigne tek u poslednjem kvartalu ove godine.

Reklame za ture dele Turci na društvenim mrežama, ali i naši državljani koji se pitaju o čemu je reč, i koji se nadaju da je zaista reč o šali na internetu.


Srbija je da, podsetimo, prvak u vakcinaciju regionu, ali i u Evropi. Do juče u 15 časova u našoj zemlji prvu dozu primilo je 2.836.012 građana, a drugu 1.158.744. Srbija je, takođe, organizovala pre dva vikenda i vakcinaciju za građane u regionu, pored toga što je pojednim zemljama ustupila vakcine koje smo mi dobili.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More