SRPSKA NAUČNICA iz Italije o OBAVEZNOJ VAKCINACIJI LEKARA: Većina zdravstvenih radnika podržava ovu ODLUKU! (VIDEO)

Odluka italijanske vlade da VAKCINACIJA radnika u zdravstvu bude OBAVEZNA izazvala protivljenje nekih lekara, evo šta o tome kaže naša naučnica iz Italije.

Foto: youtube/printscreen nova.rs
162

Italijanska Vlada odlučila je da vakcinacija zdravstvenih radnika u toj zemlji bude obavezna. Naučna saradnica Univerziteta u Modeni Jovana Milić je, gostujući u jutarnjem programu televizije Nova S “Probudi se”, rekla da je u Italiji protiv korone već vakcinisano više od tri miliona zdravstvenih radnika i da je odluka o obaveznoj imunizaciji samo način da se pospeši kampanja koja je u toku.

Ona je napomenula da u Modeni ne zna ni za jedan slučaj da je zdravstveni radnik odbio vakcinaciju. Ističe da se kod medicinara zbog vakcinacije primećuje strmoglavi pad broja zaraženih, dok je zaštićenost opšte populacije još uvek nedovoljma, pa se i dalje javlja dosta inficiranih.

“Većina zdravstvenih radnika ovu odluku podržava, ali u medijima jače odjeknu pojedinačni slučajevi kada se neko pobuni. Generalno, rekla bih da je velika podrška ovoj odluci. Ova odluka i dekret Vlade je jedna dodatna poruka svim građanima, koji možda imaju dvoumljenje u vezi sa vakcinacijom, da će zdravstveni radnici biti ti koji će se prvi vakcinisati protiv koronavirusa”, kaže doktorka Milić.

Ona podseća da su zdravstveni radnici izuzetno izloženi koronavirusu, pa zakonski postoji i obaveza poslodavca da ih od toga zaštiti.

Napominje da oni zdravstveni radnici koji iz bilo kog zdravstvenog razloga zaista ne mogu da se vakcinišu neće biti kažnjeni, već će samo biti razmešteni na neka radna mesta sa manjim posledicama i po njih i po pacijente.

Italijanski lekari i medicinsko osoblje digli glas protiv vakcinacije! Sve ih je više, a država im gasi fejsbuk stranicu

Izvor Nova.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More