STOP GOVORU MRŽNJE: Severina, Hristina i Goran Bogdan u spotu “HEJT, SLOVENI, još ste živi” (VIDEO)

"Kampanja ima za cilj afirmisanje kulture dijaloga, empatije i razumevanja među ljudima"!

Foto: youtube/printscreen Buka
88

Magazin Buka na svom Jutjub kanalu objavio je video “Hejt, SLOVEni, još ste živi?”, a video je sastavni deo kampanje protiv govora mržnje koju Buka realizuje proteklih meseci.

– Nit vodilja kampanje je pozdrav “Hej, Sloveni”, koji smo prekrstili u “HEJT, SLOVEni”, jer je mržnja, izgleda, postala najnormalnija stvar, kao i “dobar dan”. Video pokazuje koliko smo oguglali na govor mržnje, a znamo koliko je to opasno i kakve sve zastrašujuće posljedice može imati – kaže glavni i odgovorni urednik Buke Aleksandar Trifunović.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Goran Bogdan (@bogdangoranbogdan)

Spot je napisao i režirao proslavljeni filmski režiser Predrag Ličina, a glavne uloge igraju Hristina Popović, Severina i Goran Bogdan.

– Svedoci smo sve učestalijeg govora mržnje, koji postepeno osvaja online i offline prostor i preti da postane opšteprihvaćeni način komunikacije u našem društvu – rekli su iz Buke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Goran Bogdan (@bogdangoranbogdan)

– Opasnosti navikavanja na ovu vrstu govora su višestruke – upozoravaju iz Buke i dodaju da kampanja ima za cilj afirmisanje kulture dijaloga, empatije i razumijevanja među ljudima.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More