Grad ljubavi postao GRAD SMEĆA: Pariz se pretvara u deponiju, prizori koji kruže internetom su ZA ZGRAŽAVANJE (FOTO)

"Smeće Pariza", glavni grad Franucuske u svim svetskim medijima, razlog je UŽASAN!

Foto: Tanjug (AP Photo/Christophe Ena)
63

Društvene mreže su u poslednjih nekoliko dana preplavili tužni prizori gomile smeća koja je prepravila ulice francuske prestonice uz oznaku “SaccageParis“ – što znači “SmećePariza“.

Besni Parižani okrivili su gradonačelnicu za to što se njihov grad, jedan od najlepših na svetu, polako pretvara u smetlište i potencijalno leglo zaraze. Tvrde da im je dosta da žive na “neodržavanoj deponiji” i za sve optužuju gradonačelnicu An Hidalgo.

Francuska liderka krajnje desnice Marin le Pen iskoristila je situaciju da napadne svoju političku protivnicu Hidalgo, tvitujući da “hiljade slika“ pod heštegom “slamaju srca ljubitelja Pariza“.

– Bravo za pobunjene Parižane. Degradacija naše prelepe prestonice od strane tima Hidalgo nacionalna je patnja koja nijednog Francuza ne bi trebalo da ostavi ravnodušnim – dodala je.

Gradsko veće Pariza odgovorilo je da je kampanja na Tviteru delo desničara koje se bave “prljavom politikom”. Porast smeća na ulicama objašnjavaju time da je broj zaposlenih u gradskoj čistoći smanjen za 10 odsto od početka pandemije.

Viralni hešteg “SmećePariza” pokrenuo je nalog @PanamePropre, iza kojeg je anonimna osoba koja tvrdi da se ne bavi politikom, prenosi “Dejli mejl”.

– Pedeset sam godina u Parizu. Ja sam izvršni direktor u privatnom sektoru i nisam uključen ni u jednu stranku. Umereno sam progresivan u svojim stavovima. Neki će reći da je iza ovoga ekstremna desnica, a mogu vam reći da sam takođe dobio mnogo poruka od levičara koji dele moj bes – napisao je autor heštega.

U međuvremenu, šokantni snimci sve više preplavljuju Tviter. Jedan korisnik objavio je sliku dušeka, desetina kartonskih kutija i plastičnih kesa razbacanih po ulici.

Tu su i napušteni automobili i razno drugo smeće.

“Gardijan” je još 2019. godine opisao Pariz kao “prljavog čoveka Evrope”, a problem smeća se očigledno od tada samo pogoršao.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More