PADA BROJ NOVOOBOLELIH! Od juče 3.058 pozitivno, 41 osoba preminula

FOTO: TANJUG/ RADE PRELIC/ nr
114

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 14.034 osoba, od kojih je 3.058 pozitivno dok je, nažalost, 41 osoba preminula.

Podsetimo, juče smo imali 3.405 zaraženih od 15.532 testiranih osoba, od kojih su, nažalost, 39 osoba preminulo. Prema jučerašnjim podacima, na respiratorima su bila 264 pacijenta.

Srbi iz Češke: Korona virusa je umrtvila zlatni Prag, zemlja je faktički pod opsadom i u vanrednom stanju

 

Dosadašnji korona rekordi: najviše pozitivnih u jednom danu – 7.999, najviše ljudi na respiratorima – 353, najviše testiranih – 22.837 i najviše preminuih – 69.

Vest koja je danas šokirala javnost jeste smrt porodilje iz Požarevca koja je bila pozitivna na korona virus. Ona je izdahnula juče u Opštoj bolnici u Požarevcu u četvrtom mesecu trudnoće, a iza sebe je ostavila petoro dece.

Iako danima već svedočimo padu broja zaraženih ovakave vestu uvek nam vise nad glavom kao upozorenje da ovaj virs nije nimalo milosrdan i da nam je jedina šansa pridržavanje mera kao i vakcinacija.

Tako prema jučerašnjoj odluci Kriznog štaba, tržni centri ponovo će otvoriti vrata kupcima 12. aprila sa radnim vremenom do 22 sata. Kao i do sada, maske će biti obavezne za sve posetioce, ali i za zaposlene.

Virusolog i mikrobiolog Veterinarskog instituta u Kraljevu Milanko Šekler izjavio je juče da su istraživanja pokazala da vakcinisani protiv korona virusa bitno manje prenose virus.

 

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More