Oglasila se kraljica Elizabeta II: Bio je moja snaga i utočište svih ovih godina, dugujemo mu više nego što bi on ikada tražio! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein
276

Bakingemska palata je na zvaničnom Instagram nalogu britanske kraljevske porodice podelila dirljivu počast suprugu kraljice Elizabete princu Filipu dan nakon što je on preminuo u zamku Vindzor u 99. godini.

NJEGOV HUMOR JE ZNAO DA NASMEJE I RASPLAČE! Princ Filip bio je KRALJ GAFOVA, poznat po nonšarlantnosti ali i surovo britkom jeziku! (FOTO)

Portret, na kojem kraljica i princ sede jedno do drugog, objavljen je zajedno sa dirljivim rečima koje je Elizabeta posvetila svom suprugu u govoru koji je održala slaveći njihovu zlatnu godišnjicu venčanja 1997. godine.

Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

– On mi je, jednostavno, bio snaga i utočište svih ovih godina, a ja, i cela njegova porodica, i ova i mnoge druge zemlje, dugujemo mu više nego što bi on ikada tražio, ili što ćemo ikada saznati – rekla je tada.

Kraljica Elizabeta objavila je smrt njenog supruga u petak u popodne. Dirljivi portret i citat podeljeni su danas Instagramu, zajedno sa rečima: “Na kraljičinom krunisanju 1953. godine, vojvoda od Edinburga se zakleo da će biti “podanik i oslonac njenog veličanstva“.

Princ Filip ima uvrnuti nadimak za kraljicu Elizabetu, zbog nje se odrekao duvana ali bez ŽENA nije mogao! (FOTO)

 

Ta slika kraljevskog para prvi put je objavljena na 95. rođendan princa Filipa 2016. godine.

Snimljena je u dvorcu Vindsor posle Uskrsa te godine. Na njoj je kraljevski par uskladio svoju odeću – ružičasta košulja princa Filipa odgovarala je kraljičinom ružičastom džemperu.

Bila je to šesta i poslednja fotografija u nizu portreta koje je fotografkinja Eni Libovic snimila u znak obeležavanja kraljičinog 90. rođendana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More