Maloletnik (15) uhapšen nakon što je pretio terorizmom u centru Beča: Hteo da napadne katedralu jer mu Kurc nije odgovorio na čet!

foto: Printscreen Youtube
291

Austrijska policija uhapsila je jednog 15-godišnjeg Austrijanca makedonskog porekla zbog pretnji terorističkim napadom u centru Beča. Maloletnik je, pošto nije dobio odgovor na „četu“ sa kancelarom Sebastijanom Kurcom, zapetio da će danas, u 13 časova, izvršiti teroristički napad na bečku katedralu Štefansdom.

Teroristički napad na SINAGOGU U BEČU! Najmanje sedmoro mrtvih, ima i taoca! (VIDEO)

 

Nakon što je utvrđen identitet lica koje je izreklo pretnje na „četu“ policija je sprovela hapšenje preko svojih specijalnih jedinica.

Mladić do sada nije bio poznat policiji, a čuvari reda trenutno proveravaju da li je njegova pretnja povezana sa islamskim terorizmom. Nakon hapšenja maloletnik je rekao da nije imao nameru da sprovede u delo svoju pretnju i da se navodno radilo o „šali“. Kaže i da nije bio svestan posledica njegovog delovanja. Sada se nalazi u istražnom zatvoru, a policija sprovodi dalju istragu.

Austrijska policija, posle terorističkog napada od novembra, svaku pretnju shvata veoma ozbiljno i deluje mnogo brže nego ranije.

Taj teroristički napad, u kojem su ubijene četiri osobe, a povređeno dvadesetak izvršio je Austrijanac albansko-makedonskog porekla.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More