Velika Britanija se sprema da ukine mnoge restrikcije, naučnici upozoravaju i apeluju

Foto: Tanjug/AP Photo/Tony Hicks
38

Žarišta zaraze mogla bi da budu okidač za treći talas epidemije korona virusa u Velikoj Britaniji, upozorili su britanski naučnici i apelovali da se pre donošenja odluka o ublažavanju antiepidemijskih mera analiziraju egzaktni podaci, a ne datumi i rokovi.

Vlada se priprema da od sutra ukine mnoge restrikcije, ali naučnici optužuju ministre da su odstupili od analize podataka u želji da ishitreno normalizuju život i ekonomiju.

“Postoje delovi Zapadnog Jorkšira, Crne Zemlje i druge oblasti u kojima i dalje postoji visoka stopa zaražavanja. Međutim, mnogi ljudi u tim delovima Velike Britanije ne mogu sebi da priušte da se samoizoluju i mi s tim problemom moramo hitno da se pozabavimo. To je zabrinjavajuće jer (zvaničnici) ponovo govore jedno, a rade drugo. Još ima previše žarišta zaraze, a pridaje se premalo pažnje da se u tim oblastima širenje virusa stavi pod kontrolu”, upozorio je profesor Univerziteta u Lidsu Stefan Grfin u intervjuu za Observer, preneo Rojters.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More