Širom Velike Britanije održane službe u čast preminulog princa Filipa

Foto: Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali
127

Širom Velike Britanije danas su organizovane službe u čast preminulog princa Filipa, a nadbiskup Kenterberija se molio za one koji osećaju da je smrt supruga britanske kraljice Elizabete Druge ostavio veoma veliku prazninu u njihovim životima.

Tokom obeležavanja trećeg od osam dana nacionalne žalosti, ljudi su se okupljali na kraljevskim mestima gde su ostavljali cveće, dok su verski i politički lideri izrazili podršku 94-godišnjoj kraljici, prenao je Rojters. U Kenterberijskoj katedrali svirano je delo “Nimrod” Edvarda Elgara, kompozicija koja se svira na mnogim britanskim sahranama i prilikom obeležavanja Nacionalnog dana sećanja.

Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

“Možemo da se molimo i pružimo ljubav svima koji smatraju da veliki život ostavlja veliku prazninu”, poručio je kenterberijski nadbiskup Džastin Velbi.

Filip, vojvoda od Edinburga, preminuo je u petak u zamku Vindzor u 100. godini.

Bakingemska palata je saopštila juče da će sahrana biti održana u subotu, 17. aprila.

Oglasila se kraljica Elizabeta II: Bio je moja snaga i utočište svih ovih godina, dugujemo mu više nego što bi on ikada tražio! (FOTO)

Princ će imati svečanu kraljevsku sahranu, a ne državni pogreb.

Kraljica Elizabeta II počela osmodnevnu žalost za princom Filipom! I pored prava na državnu sahranu, ceremonija ispraćaja će biti skromna (FOTO)

Sahrana će biti održana u krugu zamka Vindzor, a prisustvovaće joj 30 ljudi.

Boris Džonson neće prisustvovati sahrani princa Filipa, da bi bilo više članova porodice

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More