Preminuo čuveni SRPSKI KOMPOZITOR Zoran Simjanović, Maratonce, Balkan ekspres…utkao u nacionalnu svest (VIDEO)

Foto: youtube/printscreen
277

Sprski kompozitor Zoran Simjanović prminuo je u 75. godini od posledica korona virusa.

Zoran je bio u bolnici prethodne dve nedelje, ali je izgubio bitku sa koronom.

Kompozitor Zoran Simjanović rođen je 1946. u Beogradu, gde je kao dečak išao na časova klavira, a već kao tinejdžer počeo je da svira u sastavima “Siluete” i “Elipse”, prvim beogradskim rokenrol grupama.

Nakon saradnje sa Zoranom Hristićem na muzici za film “Nemirni”, prekida studije prava i upisuje Muzičku akademiju u Beogradu, navodi se u biografiji.

Komponovao je muziku za više od 60 igranih filmova i više od 50 televizijskih filmova i serija, isto toliko animiranih i kratkih filmova, kao i za više stotina reklamnih spotova.

Između ostalih komponovao je muziku za filmove “Specijalno vaspitanje”, “Miris poljskog cveća”, “Nacionalna klasa do 785 cm”, “Zemaljski dani teku”, “Boško Buha”, “Petrijin venac”, “Majstori, majstori”, “Sok od šljiva”, “Sjećaš li se, Doli Bel”, “Maratonci trče počasni krug”, “Variola vera”, “Balkan ekspres”, “Nešto između”, “Šta se zgodi kad se ljubav rodi”, “Otac na sluzbenom putu”, “Jagode u grlu…

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More