Ana Brnabić započela radnu posetu Americi

Foto/Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević
227

NJUJORK – Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić doputovala je danas u Njujork i započela radnu posetu Sjedinjenim Američkim Državama.

Premijerka Brnabić će u ponedeljak i utorak posetiti Kolumbus (Ohajo) i Atlantu (Džordžija), saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Predsednica Vlade sastaće se u Kolumbusu sa guvernerom Ohaja Majkom Divajnom i sa komandantom Nacionalne garde Ohaja general-majorom Džonom Herisom.

Ona će razgovarati i sa kongresmenom Stivom Stajversom, koji je od januara kopredsedavajući srpskog kokusa u Predstavniškom domu američkog Kongresa, a ima i funkciju brigadnog generala u Nacionalnoj gardi Ohaja.
U Kolumbusu, premijerka Brnabić razgovaraće sa predstavnicima poslovne zajednice iz Ohaja.

Ona će obići i Državni univerzitet Ohaja, jedan od vodećih državnih univerziteta u SAD, gde će posetiti i Hilandarsku naućnu biblioteku.

Tokom posete Atlanti, Ana Brnabić će obići kompaniju NCR, jednu od vodećih amerićkih tehnoloških korporacija koja posluje i u Srbiji.

Ona će razgovarati sa menadžmentom NCR.

Izvor Infobrif, Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More