“Džonson&Džonson” kreće sa isporukama vakcina za EU

Foto: Tanjug/AP Photo/Mary Altaffer
55

Američka kompanija “DŽonson&DŽonson” počela je danas sa isporukom svojih vakcina protiv kovida-19 u Evropsku uniju, izjavio je jedan zvaničnik EU.

Kompanija je prvobitno planirala da sa svojim isporukama krene početkom aprila, ali je to odloženo zbog problema u proizvodnji, podseća agencija Rojters.

“Kompanija ”DŽonson&DŽonson” danas započinje sa isporukama vakcina u EU. Veoma dobre vesti”, rekao je Peter Lize, evropski poslanik i član Hrišćansko-demokratske unije nemačke kancelarke Angele Merkel.

Ta američka kompanija obavezala se da će do kraja juna isporučiti 55 miliona doza Evropskoj uniji i još 120 miliona u trećem kvartalu, izjavio je ranije ovog meseca evropski komesar za industriju Tijeri Breton.

“Do skoro je bilo nejasno da li će obećanje biti održano. Međutim, 50 miliona doza je izvesno za drugi kvartal”, rekao je Lize, napominjući da je ove podatke dobio od kompanije i od Evropske komisije koja koordinira pregovorima sa proizvođačima vakcina.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More