Prinčevi Vilijam i Hari: Nedostajaće nam naš deda, bio je čovek službe, časti i velikog humora (FOTO+VIDEO)

foto: Printscreen Youtube
68

Britanski princ Vilijam rekao je danas da će mu nedostajati “njegov deda” princ Filip, ali da bi pokojni vojvoda želeo da porodica nastavi da vrši svoju dužnost.


“Životni vek mog dede bio je definisan službom – prema svojoj zemlji i Komonveltu, svojoj ženi i kraljici, i našoj porodici”, rekao je vojvoda od Kembridža, a prenosi agencija Rojters.

“Nedostajaće mi moj deda, ali znam da bi želeo da nastavimo dalje sa obavljanjem naše dužnosti”, rekao je Vilijam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jasmin 🌻 (@royalfamily2018)

Filip, suprug britanske kraljice Elizabete koji je bio uz nju tokom njene 69-godišnje vladavine, preminuo je u petak u dvorcu Vindzor.

“Moj deda je bio izvanredan čovek i bio je deo jedne izvanredne generacije. Ketrin i ja ćemo nastaviti da radimo ono što bi želeo i podržavaćemo kraljicu u godinama koje dolaze”, poručio je princ Vilijam.

Princ Hari zahvalio je svom dedi princu Filipu na predanosti i posvećenosti kraljici Elizabeti, njegovoj baki, dodajući da će jako nedostajati naciji i svetu.

Objavljujući saopštenje nakon povratka u Britaniju iz SAD,uoči sahrane princa Filipa u subotu, Hari je rekao da je vojvoda od Edinburga bio čovek od “službe, časti i velikog humora”, preneo je Rojters.

“On je bio stena za Njeno Veličanstvo Kraljicu sa posvećenošću bez premca, uz nju 73 godine braka i dok bih mogao tako da nastavim, znam da bi on rekao svima nama sa pivom u ruci, ”Ma, nastavi s tim!””, naveo je Hari.

On je zahvalio svom dedi za posvećenost njegovoj baki i za to što je uvek bio svoj.

U srcima Megan, Arčija i mom (a i tvojih budućih praunuka)uvek ćeš zauzimati posebno mesto, naglasio je Hari.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More