Još nema sporazuma sa Grčkom ali Srbi već rezervišu aranžmane

Foto: Naši u svetu
45

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) Aleksandar Seničić očekuje da Grčka ove nedelje objavi ublažavanje mera od 19. aprila, posle čega, kako kaže, veruje može doći do potpisivanja sporazuma dve zemlje koji će definisati uslove putovanja srpskih turista u Grčku.

Seničić očekuje da će se sporazum primenjivati kako je i dogovoreno, od 14. maja. Interesovanje za letovanje u Grčkoj naglo je poraslo posle posete grčkog ministra turizma Harisa Teoharisa Srbiji krajem marta, kada je najavljeno da će sporazum biti potpisan u prvoj polovini aprila. Turističke agencije u Srbiji već su počele rezervacije za letovanje u Grčkoj, ali se veće interesovanje turista očekuje posle potpisivanja sporazuma.

Direktor agencije Euroturs Milan Petković kaže za Tanjug da su turisti sve više zainteresovani za letovanje u Grčkoj, da su već počele i rezervacije, ali i da pravu navalu turista očekuje posle potpisivanja sporazuma

. U agenciji Barcino travel takođe vlada veliko interesovanje za letovanje u Grčkoj, bilo da se radi o turistima sa zamenskim vaučerima, bilo da su u pitanju novi, kojih je oko 30 odsto.

Prema rečima Maje Mladenović, marketing menadžera u ovoj agenciji, cene su iste kao i 2019. godine, a ta agencija dnevno rezerviše oko 100 aranžmana. I agencija Belvi je počela sa rezervacijama za letovanje u Grckoj.

Kako je za Tanjug izjavila Jasmina Ajdarić Ðokić, ofis menadzer u ovoj agenciji, interesovanje turista je svakim danom sve veće, ali i da pun obim posla očekuje nakon potpisivanja sporazuma. Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je pre dva dana da će građani Srbije moći, pod određenim uslovima, da putuju u Grčku od 14. maja, preko Severne Makedonije, ali da će i ranije, sredinom aprila, u tu zemlju moći da uđu iz Bugarske, uz potvrdu o vakcinaciji ili sa antigenskim testom. Matić je, gostujući na K1, rekla da se radi na tome da oni koji putuju na more, mogu preko turističkih agencija da se prijave i za vakcinaciju. Grčki ministar turizma Haris Teoharis u razgovoru za Tanjug pre dve nedelje potvrdio je da će se sve vakcine koje su trenutno u opticaju u Srbiji priznavati prilikom ulaska u Grčku.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More