Serija o Pupinu snimaće se na dva kontinenta, a glumac zarad što vernijeg prikazivanja naučnika doživeo totalnu transformaciju (FOTO, VIDEO)

Foto: Youtube/printscreen
112

Naučnik po kome mnogi Amerikanci, pored Nikole Tesle, znaju Srbiju – Mihajlo Pupin, biće junak TV serije koja će na moderan način ispričati njegovu životnu i profesionalnu priču. Glavnu ulogu tumačiće Dragan Mićanović, dok će njegovu majku igrati Branka Katić. Kroz 10 epizoda ćemo se upoznati sa značajnim događajima iz Pupinovog života.

Produkcijska kuća “Blue Butterfly” oživeće duh tog vremena i dovesti Njujork u Beograd, na set.

Snimaće se na dva kontinenta – rekla je za Objektiv PR ovog projekta Ružica Petronijević, te je naglasila da se radi o do sada neobičnoj i jedinstvenoj ekipi.

– Datume tačne ne znamo, tek krećemo sa pripremom. Radi se na lokacijama, kojih će biti više. Aneta Ivanović je kreator serije, a režiju radi Danilo Bećković, i njih dvoje prikupljaju scenariste iz Srbije, regiona i sveta, pa će zajedno na kraju odabrati scenario. Svaka epizoda je za sebe, neće biti klasična epoha. Serija će biti i dokumentarnog i igranog karaktera, neće ličiti ni na jednu drugu, ali inspiracija je „Vuk Karadžić” – rekla je Petronijevićeva, a zatim se osvrnula na to što će Pupinovu majku igrati njegova vršnjakinja Branka Katić.

– Znam da je publici to čudno, ali serija će pratiti i Pupinov život dok je bio mlad, tinejdžer, i u tim epizodama će Branka igrati njegovu majku, dok će Dragan igrati odraslog Mihajla, tako da njih dvoje neće imati zajedničke scene. Glumačku ekipu činiće naše, ali i svetske glumačke zvezde. Kasting još uvek traje, a možda će biti i javni poziv, pa će mlađi glumci imati priliku da se pokažu, jer tražimo mladog Pupina – zaključila je Ružić.


Vest o snimanju serije o životu srpskog naučnika, Mihajla Pupina, izazvala je veliko interesovanje i pozitivne komentare u javnosti. Produkcijska kuća Blue Butterfly, vredno radi na novom projektu koji će doneti duh Njujorka s kraja 19. i početka 20. veka.

Kreatori serije, Aneta Ivanović i Danilo Bećković, rade na scenariju sa timom scenarista iz Srbije i Amerike, a serija će sadržati 10 epizoda u kojima će biti ekranizovani najznačajniji događaji iz života slavnog naučnika, tokom života u Srbiji i Americi.

– Već tri godine prikupljamo građu, istražujemo i saznajemo stalno nove stvari o Pupinu. Nažalost, vrlo malo se zna o njegovom životu i radu, a učinio je toliko za svet i Srbiju da bi trebalo da nam svima bude uzor i inspiracija. Bio je genijalan naučnik, veoma ugledan, uspešan i bogat. Nikada nije zaboravio da daje onima kojima je potrebno. Pomogao je da se okonča Veliki rat, svojim diplomatskim i humanitarnim radom učinio je za Srbiju i Balkan ono što političari nisu uspevali. Veoma je poštovao čoveka i njegovo pravo da bude slobodan, a sloboda je i tada i sada najskuplja reč. On je bio spreman da plati tu cenu – otkriva Aneta Ivanović.


Ulogu Mihajla Pupina, igraće proslavljeni glumac, Dragan Mićanović, koji već uveliko istražuje i priprema se da na najverniji način dočara lik jednog od najvećih srpskih naučnika.

Prve dane proleća iskoristio je za posetu Idvoru, malom mestu u Vojvodini u kojem je Pupin rođen i gde je živeo pre odlaska u svet.

– Čim smo dogovorili detalje u vezi sa mojom ulogom Mihajla Pupina, poželeo sam da posetim Idvor i obiđem njegovo rodno mesto i lokalitete koji se tamo nalaze. Koliko je voleo Idvor govori i činjenica da se naučnik predstavljao kao Mihajlo Idvorski Pupin. Kustosi su bili fenomenalni, saznao sam mnogo zanimljivih informacija o ovom naučniku svetskog glasa. Međutim, moram da priznam da bih voleo da je mnogo uređenije, jer Pupin to zaista zaslužuje. Ipak, nadam se da ćemo mi, kroz snimanje serije i druge aktivnosti koje planiramo, uspeti da doprinesemo da ovo mesto bude mnogo lepše – kaže Mićanović.


Aneta Ivanović ističe da će se serija o Mihajlu Pupinu snimati na nesvakidašnji način.

– Potrudićemo se da napravimo Njujork s kraja 19. i početka 20. veka ovde u Srbiji. Ulice kojima je Pupin hodao, njegovu laboratoriju, univerzitet Kolumbija. Verujem da je Srbija u produkciji TV serija zaista dostigla nivo zbog kog već mnogi stranci ovde snimaju, a mi želimo da podignemo još malo taj prag. Osim scenografije, koja treba da nas vrati u daleku prošlost, biće tu i stotine kostima. Ali, serija o Pupinu biće moderna, ispričana jezikom savremenog čoveka – kaže Ivanovićeva.

Kasting za glumačku ekipu je u toku, a ono što se za sada zna je da će u seriji igrati preko 100 glumaca iz Srbije i inostranstva i da će se snimati na brojnim lokacijama širom Srbije, posebno u Vojvodini, ali i u Americi.

Izvor 24sedam.rs, Objektiv

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More