Šta se dešava u Austriji? Treća ostavka u vladi Sebastijana Kurca

Foto: Tanjug/ John Thys, Pool via AP
871

Ostavkom ministra zdravlja Rudolfa Anšobera austrijska vlada, koju čine Narodna partija (OVP) i Zeleni, izgubila je već trećeg člana.

Pre godinu dana, tri meseca i šest dana vlada kancelara Sebastijana Kurc položila je zakletvu, a do sada su ostavke podnela tri njena člana.

Najpre je ostavku podnela državni sekretar za kulturu Ulrike Lunaček, koja nije mogla da se izbori sa otvaranjem oblasti za koju je bila zadužena usled epidemioloških mera.

Lunaček je otišla iz vlade nakon samo 129 dana, pošto su je oštro napali predstavnici kulturne scene.

Drugi član koji je podneo ostavku bila je ministarka za rad Kristine Ašbaher, koja je bila izložena velikom pritisku javosti zbog plagiranja svojih akademskih radova.

Ministar Anšober “sagoreo”! Osećao sam se sve usamljenijim, ali sam sretan što smo zaustavili popuštanje mera“

Ašbaher je, posle jedne godine i dva dana provedenoj u vladi, ostavku podnela bez sazivanja konferencije za štampu, samo jednim saopštenjem.

Treći u nizu je sada Anšober koji kaže da je izgubio svu snagu u borbi protiv pandemije.

Međutim spekuliše se da je Anšober ostao „usamljen“ u vladi u svojim pozicijama u vezi sa borbom protiv pandemije i merama, kao i da je sve češće kritikovan i napadan.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More