OD SREDINE MAJA PLANIRAJTE ODMOR U GRČKOJ! Ova ostrva primaju turiste, a rezervacije su već uveliko počele!

foto: Pixabay
51

Vlada premijera Kirjakosa Micotakisa odlučila je da vakciniše i tako imunizuje sve stanovnike malih ostrva sa manje od 5.000 duša, bez obzira na starosno doba do kraja aprila i otvori turističku sezonu 14 maja.

Za jednu zemlju kao što je Grčka, gde je jedna četvrtina stanovnika zaposlena u turuzmu, ovakva mogućnost, u otkucavanju vremena za evropske susede, predstavlja raj “slobodan od Kovida”, a veoma značajan za ekonomiju zemlje i podršku onima kojima je prihod neophodan u ovim teškim vremenima.

Uz vakcinu Grčka najjeftinija za letovanje: Ne morate da bacate 300 evra na PCR test!

– Nije reč o marketingu već je to pitanje logistike, Vlada je odlučila da vakciniše neka ostrva teško dostupna nacionalnom sanitarnom sistemu, građani Italije treba da znaju da smo ovog leta spremni da ih primimo u potpunoj sigurnosti – saopštio je ministar turizma Haris Teokaris za italijanske medije.

I rezervacije već stižu, svedoče na ostrvima, vraćaju se stari turisti, a stižu i novi jer Italijani predstavljaju 40 posto turista na grčkim ostrvima. Stižu rezervacije i američkih turista koji nikada pre nisu posetili grčka ostrva. Ostrvljani znaju da im život zavisi od turizma i sezona se otvara sa potpuno spremnim kapacitetima 14. maja: Svako ko je vakcinisan ili ima negativni test može stići u taj raj.

Na ovakvu realnost na južnoj strani Evrope stiže istinska zabrinutost zbog kašnjenja vakcinisanja u Italiji, zbog sprečavanje da i ta zemlja napravi raj za turizam na malim ostrvima kao što su to zatražili sa Sardinije, Sicilije i iz Kampanje. Iz Udruženja hotelijera se pitaju da li će i ove godine turizam u Italiji biti samo san.

Izvor Informer
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More