Urnebesne TABLICE naših zemljaka u SVETU: Od mesta odakle su do najsočnijih SRPSKIH PSOVKI! (FOTO)

"Ajde bre" "Daj SARMU", šta sve NAŠI GASTARBAJTERI stavljaju na REGISTARSKE TABLICE?! (FOTO)

Printscreen: Facebook/andrej.stojanovic
354

Pre nekoliko godina, u medijima i na internetu popularna je bila priča o izvesnom Zemuncu iz Čikaga, koji ni u tuđni nije želeo da sakrije svoj lokalpatriotizam.

Foto: printscreen/Tviter @gujkan

Zato je svoj automobil registrovao personalizovanim tablicama, na kojima je kombinovanjem latiničnih slova E, M, Y, H i broja 3, dobio ćirilicom ispisano ime mesta iz koga je došao u Ameriku – 3EMYH. Dobro, možda će neko reći da “Y” nije isto što i “У”, ali je i bez toga ovaj potez privukao veliku pažnju u Srbiji, piše “Telegraf”.

Foto: printscreen/Tviter @MasalMico

A onda smo, sa sve većom upotrebom društvenih mreža i šerovanjem svega i svačega, primere tablica na kojima naši ljudi iz dijaspore, kao i njihove komšije iz država bivše Jugoslavije, na najrazličitije načine izražavaju svoje poreklo, počeli da viđamo sve češće.

Foto: printscreen/Srbi u Švedskoj

Naravno, Balkanci ne bi bili Balkanci, kada se ne bi hvalili svojim “najsočnijim” psovkama, pa su one u velikoj meri među najzastupljenijim pojmovima na tabicama.

Foto: printscreen/Tviter/@DeniVojvoda

Naravno, osim njih, tu su i lična imena, geografski pojmovi iz zavičaja, kao i omiljena hrana koja u tuđini često zna da bude baš ono što nedostaje… Ima toga i van Amerike, ali nigde nije toliko zastupljeno, niti pristupačno, uključujući tu i Srbiju, pa zato najviše takvih primera upravo i dolazi iz SAD.

Foto: printscreen/ Fejsbuk smiljana.sivcevicexkrstonosic
Foto: printscreen/Fejsbuk panema.nikolic
Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More