NEMCI PROTESTVOVALI: Merkelin Zakon o ZAKLJUČAVANJU izazvao LAVINU BESA ispred VLADE!

Taj Zakon Vladi daje moć da uvede ista pravila širom NEMAČKE, demonstranti ga uporedili za FAŠIZMOM!

Foto: Tanjug (Paul Zinken/dpa via AP)
185

U Berlinu su izbili protesti nakon što je kabinet Angele Merkel usvojio novi zakon koji daje vladi moć da uvede ista pravila širom Nemačke kako bi se izborila sa trećim talasom korona virusa.

Demonstranti koji su protiv mera zaključavanja okupili su se ispred vlade u utorak, a policija je snimljena kako ih odvlači odatle, prenosi “Telegraf”.

Neki od demonstranata držali su parole na kojima je usvajanje novog zakona upoređeno sa fašizmom, a bilo je i onih koji su nosili maske sa likom kancelarke.

Foto: printscreen/mailonlinevideo

Protesti u Berlinu zbog novog Zakona o zaključavanju

Novi zakon, koji tek treba da se usvoji u parlamentu, predviđa da se mere zatvaranja automatski primene u područjima u kojima dolazi do porasta slučajeva, zaobilazeći autoritet regionalnih lidera koji su se opirali tim potezima.

Na primer, ako jedno područje zabeleži više od 100 slučajeva na 100.000 stanovnika tri dana u nizu, na snagu stupa policijski čas od 21 do 5 sati ujutru.

Ukoliko slučajevi porastu iznad 200 na 100.000, škole će morati da se zatvore na nedelju dana, preneli su nemački mediji.

Prethodno je Merkelova bila ovlašćena da aktivira nacionalnu “ručnu kočnicu” koja je primoravala sve regionalne lidere da razgovaraju o ograničenjima – ali sve mere morale su da se dogovore s njima i na njima je bilo da odluče koje mere će primeniti.

Nemačka se trenutno bori sa trećim talasom korona virusa, a broj pacijenata na intenzivnoj nezi porastao je za 20 posto prošle nedelje.

Nemački ekspert: Policijski čas iz epidemiološkog ugla kontraproduktivan

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More