“SRBIJA JE RAJ ZA VAKCINE, A ŠTA JE SA EU”?! Italijani ukazuju na ogromne razlike u brzini imunizacije kod nas i u zemljama Zapadne Evrope

Italijanska televizija hvali proces VAKCINACIJE u SRBIJI, a ovo se pita!

FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ nr
60

Ekipa emisije “Hijene”, televizijske kuće “Medijaset”, posetila je Srbiju prošlog vikenda i sinoć je na kanalu Italija 1 emitovala 15-minutnu reportažu, koja upoređuje vakcinaciju u Srbiji i Italiji.

U priči “Srbija, raj za vakcine”, ukazuje se na velike razlike između Srbije koja nije u Evropskoj uniji, a koja je do sada vakcinisala 30 odsto stanovništva bar jednom dozom i Italije, koja je vakcinisala svega 14 odsto ljudi, piše “Blic”.

FOTO TANJUG/SAVA RADOVANOVIC/ bg

Navode da je u Srbiji moguće birati vakcinu jer je, kako im je to u prilogu saopštila srpska premijerka, želja Vlade da se svi ljudi osećaju sigurno, te da su na vreme naručene i vakcine iz Rusije i Kine.

Naglašavaju i dobru organizovanost, pa se tako nakon prijave za vakcinu u Srbiji poziv dobija u roku od 24 časa, a najkasnije za 10 dana, dok u Italiji stariji od 80 godina već dva meseca čekaju poziv.

FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ nr

Emisija “Hijene” zaključuje u prilogu da, ako se tako nastavi, Italija će dostići kolektivni imunitet u februaru 2022, a Srbija u julu ove godine.

“Srbija kao RAJ za VAKCINACIJU”, Italijani jure u našu zemlju, ali ipak postoji jedan PROBLEM!

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More