Članice EU se formalno dogovorile o uvođenju KOVID-PASOŠA: Hoće li oni koji ne žele ili ne mogu da prime VAKCINU biti DISKRIMINISANI?!

Evo šta bi SERTIFIKATI omogućili VAKCINISANIMA! Posebne odredbe za one koji ne žele da se VAKCINIŠU!

Foto: Tanjug (AP Photo/Maya Alleruzzo, File)
223

Članice Evropske unije formalno su postigle dogovor o uvođenju kovid-pasoša za putovanje, što je još jedan korak ka ponovnom otvaranju turističkog sektora ovog leta, navela su dva neimenovana diplomatska izvora.

Sertifikati bi omogućili vakcinisanima, oporavljenima od kovida-19 ili licima sa negativnim rezultatima testa, da lakše putuju unutar Evropske unije, gde su ograničenja kretanja u velikoj meri pogodila turističku industriju, prenosi agencija Rojters.

Foto: PixaBay(AP Photo/Rick Bowmer, File)

Sve države članice EU “podvukle su svoju posvećenost da okvir imaju spreman do leta 2021. godine”, navodi se u dokumentu koji su podržali nacionalni izaslanici, a u koji je Rojters imao uvid.

Evropski parlament, koji isto tako mora da se složi sa predlogom kako bi stupio na snagu, treba da usaglasi sopstveni stav krajem ovog meseca, a završni razgovori između poslanika, nacionalnih izaslanika i izvršne vlasti evropskog bloka, treba da počnu u maju.

Foto: PixaBay

Zemlje EU paralelno rade na tome da osiguraju “da budu uspostavljena neophodna tehnološka rešenja”, navodi se u dokumentu EU, tako da novi digitalni ili papirni sertifikati mogu biti stavljeni u upotrebu nakon odobrenja.

Sporazum članica EU uključuje i odredbe protiv diskriminacije onih koji ne mogu ili ne žele dobiti vakcinu.

Dok bi evropske članice bile obavezne da priznaju vakcine koje je odobrila EU, specifične zemlje bi takođe mogle da izdaju sertifikate kojim se prihvataju ruska vakcina “Sputnjik” ili kineska “Sinovak”.

Uprkos zahtevima “PROTIV” 13 evropskih zemalja dogovorile kovid pasoše, među njima AUSTRIJA

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More