NAJPLAĆENIJA zanimanja u NEMAČKOJ: Plate zavise i u kom regionu ŽIVITE, a evo ko ima najniža primanja!

Plate se razlikuju i od regiona do regiona, tako da ako živite u ovom delu NEMAČKE po statistici imate veća primanja od ostalih!

Foto: Tanjug (Oliver Dietze/dpa via AP)
420

Nemački poslovni portal “Gehalt.de” objavio je najnovije podatke o najvišim i najnižim platama u Nemačkoj u 2019. godini, prenosi Anadolu Agency.

Najveće plate u zemlji imaju iskusniji lekari koji godišnje zarađuju oko 115.320 evra bruto, stručnjaci za prodaju ili akvizicije sa zaradom od 99.635, direktori fondova 83.640 i lekari specijalisti sa 80.720 evra godišnje, prenosi “Blic”.

Među najplaćenijima su još i finansijsko-računovodstveni menadžeri, regionalni menadžeri prodaje i statističari. S druge strane, najslabije su plaćeni radnici u kuhinji čija godišnja bruto plata iznosi oko 21.907 evra, frizeri 23.202 evra, konobari ili konobarice 23.620, radnici u call centru 25.200 i recepcionisti sa godišnjom zaradom od 25.370 evra.

Među najslabije plaćenim radnicima u Nemačkoj nalaze se još blagajnici, kuvari, dentalni asistenti, negovateljice i vozači, prenosi portal Bankar.me.

Prema navedenim podacima, radnici na jugu Nemačke primaju znatno veće plate od ostatka zemlje, a najveće plate su ove godine zabeležene u pokrajini Hesse.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More