Danska definitivno odustaje od AstraZenekine vakcine, Francuska ima poverenja, ne namerava da obustavi vakcinaciju!

foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena, File
287

Velike kontroverze kruže oko vakcine AstraZeneca u svetu. Najnovija vest dolazi iz Danske koja je definitivno odustala od vakcinisanja svojih građana ovom vakcinom. Oglasio se francuski portparol vlade Gabriel Attal posle ove odluke danskih vlasti.

Danska je danas najavila da će definitivno odustati od vakcine AstraZeneca. To je prva zemlja u Evropi koja je donela ovu odluku. Ostaje da se vidi da li će i druge zemlje slediti Dansku u ovoj odluci. Uprkos mišljenjima evropskog regulatora i SZO koji se zalažu za njenu upotrebu, “kampanja vakcinacije u Danskoj nastavlja se bez vakcine AstraZeneca”, rekao je direktor Nacionalne zdravstvene agencije Soren Brostrom tokom konferencije za medije.

Francuzi pucaju po šavovima! Žurka bez maski na železničkoj stanici u inat restriktivnim merama! (VIDEO)

U Francuskom je privremeno obustavljena vakcinacija u tri departmana. Francuska: Vakcinacija AstraZeneca vakcinom obustavljena u četiri departmana. Portparol Francuske vlade Gabriel Attal trenutno drži konferenciju za štampu i evo šta je rekao o ovoj vakcini i o putovanju van i unutar evrospke unije kao i o sanitarnom pasošu.

„Francuska ima poverenja u vakcinu proizvođača AstraZeneca“, rekao je Gabriel Attal tokom svog brifinga za štampu nakon Saveta ministara.

“Znatno smo ubrzali tempo kampanje vakcinacije. U petak je dato više od 500. 000 injekcija u jednom danu, u utorak je ubrizgano više od 450. 000 doza. Više od svake pete odrasle osobe je vakcinisano, a među njima dve trećine starijih od 75 godina“, rekao je portparol vlade. To znači da za sada Francuska ne namerava da obustavi vakcinaciju vakcinom ovog proizvođača.

Što se tiče sanitarnog pasoša, Gabriel Attal je rekao da vlada trenutno razmatra sve mogućnosti stavljanja na snagu ovakvog dokumenta. Nešto više će se znati sutra kada se održava sastanak saveta odbrane na kome će učestvovati i sam francuski predsednik.

Što se tiče putovanja, portparol vlade je rekao da Francuska kontroliše ulaske i izlaske iz zemlje, naročito van granica Evropske unije i da je zadovoljan što je Francuska jedna od prvih zemalja u Evropi koja to čini na ovakav način. Naglasio je da svaki francuski državljanin koji boravi u inostranstvu može nesmetano da se vrati u zemlju.

Izvor ssup.fr
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More