Fajzer zahteva i treću dozu vakcine! Srpski naučnici proučavali efikasnost cepiva u stvaranju antitela sa tri izvora

Foto: Tanjug/ Attila Balazs/MTI via AP
83

Osobe koje su primile „Fajzerovu“ vakcinu protiv virusa korona, verovatno će morati da prime i treću dozu u roku od 12 meseci od prijema druge, rekao je generalni direktor te kompanije Albert Burla.

Burla je istakao i da postoji mogućnost da će vakcinacija protiv virusa korona jednom dozom biti neophodna na godišnjem nivou.

– Izuzetno je važno smanjiti broj ljudi koji mogu biti podložni virusu – rekao je Burla za Si-en-bi-si u komentaru koji je snimljen još prvog aprila, ali je emitovan tek danas.

Generalni direktor „Fajzera“ istakao je da će „vakcine biti važno sredstvo u borbi protiv zaraznijih mutiranih varijanti virusa“.

„Fajzer“ i „Biontek“ početkom aprila saopštili su da je njihova vakcina delotvorna protiv različitih sojeva virusa i da zaštita traje najmanje šest meseci nakon druge doze. Naveli su i da rezultati treće faze kliničkih ispitivanja pokazuju da je vakcina 91,3 odsto efikasna, što je niže nego 95 odsto, koliko je prvobitno objavljeno u novembru.

Fajzer i BioNTek pod oznakom hitno traže vakcinaciju TINEJDŽERA

Naučnici Instituta za primenu nuklearne energije pratili su uzorak 10.000 građana Srbije vakcinisanih Sinofarm, Fajzer i Sputnik V vakcinom i uporedili dejstva

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More