Sutra sahrana princa Filipa, otkriveni detalji: Biće 30 ljudi, a ovo je protokol koji će se poštovati

Foto: Tanjug/Adrian Dennis/Pool via AP, File
127

Četvoro dece preminulog supruga britanske kraljice Elizabete Druge, vojvode od Edinburga Filipa, naći će se u pratnji kovčega na njegovoj sutrašnjoj sahrani.

Princevi Čarls, Endru, Edvard i princeza Ana, kao i unuci, prinčevi Vilijam i Hari, pratiće specijalni “land rover” koji će prevesti kovčeg u povorci do kapele Svetog Đorda u zamku Vindžor, prenosi Bi-Bi-Si.

Na spisku gostiju koji će prisustvovati sahrani nalazi se 30 ljudi, među kojima je i troje rođaka iz Nemačke, a prema protokolu, obući će jutarnje kapute s medaljama ili dnevnu haljinu, ali ne i vojnu uniformu.

Moraće da nose maske i da se pridržavaju fizičke distance u skladu s pravilima lokdauna u vezi sa kovid-19, dok će kraljica sedeti sama.

Detalje sa ceremonijalne kraljevske sahrane princa Filipa, u kapeli u zamku Vindžor, objavila je Bakingemska palata.

Portparol Palate je rekao je da su planovi modifikovani kako bi se uzele u obzir trenutne smernice javnog zdravstva, ali ceremonijalni aspekti službe ostaju u skladu s vojvodinim željama.

Portparol je rekao i da će sahrana biti u duhu vojne službe princa Filipa i ličnih elemenata njegovog života.

Iz Palate je saopšteno da se kraljica suočila sa “nekim vrlo teškim” odlukama u odabiru gostiju dozvoljenih prema kovid pravilima, budući da je prvobitno planirano da na sahrani prisustvuje 800 članova.

Izvor Novosti.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More