Francuski ambasador u Beogradu: Makron uskoro u Srbiji

Foto/Printscreen/You Tube
154

Francuski predsednik Emanuel Makron u narednih nekoliko nedelja stiže u posetu Srbiji, a tačan datum dolaska trebalo bi uskoro da bude poznat, rekao je za današnje „Večernje novosti“ francuski ambasador u Beogradu Frederik Mondoloni.

„Veoma naporno radim na dogovorima s Beogradom o novom datumu i nadam se da ću uskoro moći da predložim konkretan termin. Očekujem da do posete dođe u narednim nedeljama“, rekao je Mondoloni.

On je ponovo naglasio da poseta, koja je bila planirana prvobitno za početak decembra, nije bila otkazana već odložena.

Makron je zamolio da se poseta pomeri zbog unutrašnjih prilika u Francuskoj.

Očekuje se da centralne teme susreta Makrona i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Makrona, osim ekonomije i francuskih investicija, budu i situacija u regionu i pronalaženje rešenja za pitanje Kosova i Metohije, navode „Novosti“.

Mondoloni je za list rekao da Francuska podržava dijalog Beograda i Prištine, kao i da nema informacija da je bilo ko oročio završetak dijaloga za jun ove godine.

„Što pre se postigne sporazum, to bolje. Tražili smo od Prištine da povuče odluku o taksama na srpsku robu i nadamo se da će se to uskoro desiti“, rekao je ambasador.

Izvor Infobrif, Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More