Oglasio se i premijer Slovenije o “NON PEJPERU”, postoji li ili ne SPORNI DOKUMENT?!

Evo šta je rekao Janez Janša.

FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ bg
56

Član Predsedništva BiH Šefik Džaferović telefonom je razgovarao sa premijerom Slovenije Janezom Janšom koji ga je obavestio da ne postoji “non pejper” koji bi se mogao dovesti u vezu sa Vladom Slovenije, a koji bi uključivao prekrajanje granica ili povredu teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

Janša, koji je, kako je saopštilo Predsedništvo BiH, inicirao telefonski razgovor, kazao je da Slovenija podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, kao i njen evroatlantski put, poštujući u potpunosti Dejtonski mirovni sporazum.

Džaferović je rekao da u startu treba onemogućiti svaku priču o etničkim i teritorijalnim podelama Bosne i Hercegovine, te dodao da je jedini put za BiH njena dalja unutrašnja reintegracija i evroatlantska integracija.

Buru na BALKANU podigao slovenački “NON PEJPER”! Šta piše u dokumentu koji je uzdrmao sve u REGIONU?!

Kako je preneo portal Kliks, razgovarano je o predsedavanju Slovenije Evropskom unijom u narednom periodu, kao i o predstojećem Samitu Evropska unija – Zapadni Balkan, čiji će Slovenija biti domaćin, a čija bi glavna tema trebala da bude ubrzanje integracije država Zapadnog Balkana u Evropsku uniju.

Priča o slovenačkom “non pejperu”, podseća portal, koji tretira prekrajanja granica na Zapadnom Balkanu digla je veliku prašinu u regionu poslednjih dana.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More