Kad se završi PANDEMIJA skok do ova dva NEMAČKA GRADA: Šarmiraće vas modernim načinom života ali i prelepim DVORCIMA! (FOTO)

Svi jedva čekamo kraj pandemije a putovanja su tu da nam prošire vidike!

Foto: Tanjug (AP Photo/Michael Probst)
236

Putovanja su nešto što nam omogućava da proširimo svoje vidike. Zbog toga jedva čekamo da ova godina padne u zaborav i da ponovno počnemo istraživati svet. Upoznavanje novih mesta, ljudi, njihove kulture, kao i običaja stvara neprocenjiva iskustva koja, uistinu, obogaćuju svakog čoveka.

Jedna od destinacija na koju se uvek rado vraćamo i koju se stvarno isplati istražiti je Nemačka. Njenih 16 saveznih pokrajina, s veličanstvenim predelima, svojom tradicijom i regionalnim obeležjima skrivaju mnoga iznenađenja, piše “B92”.

Veličanstveni glavni nemački grad Berlin je destinacija na koju ćete se iznova vraćati, baš kao i u Hamburg, pomorsko središte na severu zemlje. Takođe, tu su uvek divni Keln i Minhen, ali i mnogi drugi, manje poznati gradovi u koje ćete se zaljubiti.

Frankfurt

Prva stvar koja vam, verovatno, padne na pamet pri pomisli na Frankfurt jeste njegov aerodrom, jedan od najvećih i najužurbanijih u Evropi. Zbog toga je ovaj grad mnogima često samo mesto u prolazu, ali on je mnogo više od toga. Punim nazivom – “Frankfurt am Main”, najveći je grad u pokrajini Hesen i peti po veličini grad u Nemačkoj.

Foto: Tanjug (AP Photo/Michael Probst, file)

Ova moderna metropola dom je trećem po veličini aerodromu u Evropi, kao i brojnim svetskim kompanijama. Ovde se, takođe, nalazi i bankarski centar u kojem su smeštene frankfurtska berza i sedište Evropske centralne banke.

Frankfurt je prepoznatljiv po svojim visokim neboderima zbog čega ga nazivaju evropskim Menhetenom, odnosno, kako oni kažu – “Mainhattan”. No, osim modernih, staklenih nebodera, Frankfurt je grad bogate istorije i tradicije, s raznovrsnom kulturnom ponudom.

Drezden

Iako se za mnoge gradove kaže da su gradovi kulture, kad se to kaže za Drezden, nije preterivanje, piše Avaz.

Ovaj istočnonemački grad, smešten na čarobnoj reci Elbi, osvojiće vas na prvi pogled svojom lepotom i modernim načinom života.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Visit Dresden (@visit.dresden)

U Drezden dolaze brojni turisti zbog predivnog božićnog sajma Striezelmarkta, inače najstarijeg božićnog sajma u Nemačkoj.

Ove se godine ne održava zbog aktuelne situacije, ali nadamo se da će već iduće zablistati u svom punom sjaju. Iako je tokom Drugog svetskog rata bio najbombardovaniji grad u Evropi, veliki deo Drezdenovog starog jezgra je rekonstruiran i obnovljen, pa ćete ovde videti predivne istorijske i kulturne spomenike i građevine.

Najpoznatije među njima su zgrada opere Semperoper, Bogorodična protestantska crkva , palata Zvinger, kao i Kraljevska palata. Ovo su samo neke od veličanstvenih građevina koje vredi videti i obići, uključujući i drezdenski dvorac iz 15. veka.

 

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More